KNUSTE SOGNDAL: Milan Jevtovic (fv), Matthías Vilhjálmsson og Pål André Helland var de tre som sørget for Rosenborg-jubel og tabelledelse.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KNUSTE SOGNDAL: Milan Jevtovic (fv), Matthías Vilhjálmsson og Pål André Helland var de tre som sørget for Rosenborg-jubel og tabelledelse. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Helland assistkonge da Rosenborg knuste Sogndal

Satte tre mål på sju minutter.

  • Rosenborg - Sogndal 3-0 (0-0)

(Dagbladet): Rosenborg slet i 60 minutter med å få ballen inn i mål. Men når trønderne først fant veien inn bak Mathias Dyngeland, satte de like greit inn tre mål på sju minutter.

Mye takket være storspill av Pål André Helland, som først serverte Matthías Vilhjalmsson på det første målet, før han la inn til Milan Jevtovic på de to neste.

Bommet fra fem meter

Rosenborg burde ha ledet allerede i førsteomgangen, men hjemmelaget misbrukte den ene sjansen etter den andre på Lerkendal.

For trønderne presset Sogndal fra første sekund, men fikk altså ikke ballen i mål, uansett hvor stor sjansen var. Den første store kom etter 25 minutter, da assistkongen Pål André Helland overraskende fikk en ball i fanget.

En dårlig Sogndal-klarering var nær ved å servere trønderne ledelsen, men Helland skvatt nok litt av ballen som plutselig ramlet ned hos ham, og rakk ikke bruke nok tid før han smalt ballen avgårde i retning Dyngeland som lett plukket forsøket.

Bare minutter senere fikk Vilhjalmsson en stor mulighet etter en flott overlapp av Helland og Hedenstad. Sistnevnte la inn på første touch, og traff Vilhjalmsson på perfekt vis. Dessverre for Rosenborg klarte ikke islandingen å heade ballen i mål fra fem meter.

- Fantastisk innsats

Sogndal var åpenbart fornøyd med å klare å holde nullen til pause, mye takket være god jobb av Dyngeland i mål.

- Vi har vært veldig bakpå, det er tungt. Men jeg er glad vi fortsatt holder nullen. Jeg føler vi skaper halvsjanser, men vi må prøve å vinne ball, sa Dyngeland til Eurosport i pausen.

Også trener Eirik Bakke var fornøyd med 0-0 til pause.

- Det er fantastisk innsats. Så langt er det etter planen, sa Bakke.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var blid, men var klar på at Rosenborg måtte sette sjansene sine.

- Nå handler det om å fortsette, sa Ingebrigtsen til kanalen.

Og etter pausen gjorde hjemmelaget nettopp det. De tre raske målene sørget for at Rosenborg var på vei til å ta over tablelledelsen igjen, så lenge Brann ikke tok tre poeng mot Sarpsborg 08.