Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helland avslører drama før cupfinalen: - Det var dårlig stemning hjemme

Kunne juble til slutt. 

JUBEL: Pål André Helland feirer cupgullet med gullhatt og kjæresten Linn Lyngmo. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
JUBEL: Pål André Helland feirer cupgullet med gullhatt og kjæresten Linn Lyngmo. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsvinger - Rosenborg 0-4

ULLEVAAL (Dagbladet): Pål André Helland (26) var høyt oppe etter cupfinalen. Tre mål og én målgivende i 4-0-seieren over Kongsvinger blir belønnet med en åtter på Dagbladets spillerbørs.

Etter finalen røpet Helland at han fryktet han måtte melde forfall til finalen. Uka startet på verst tenkelig vis på Rosenborg-trening.

- Jeg bommet på ballen og fikk en overstrekk i høyre kne. Jeg klarte ikke å gå på to-tre dager. Da så jeg mørkt på det. Det var dårlig stemning hjemme. Jeg fryktet å gå glipp av cupfinalen. Det var fullstendig krise, forteller Helland.

MANN FOR SIN HATT: Pål André Helland tok av på banketten i kveld. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
MANN FOR SIN HATT: Pål André Helland tok av på banketten i kveld. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Takket være det medisinske apparatet kom han på beina igjen - og slo kraftig tilbake. Nettopp derfor løp han bort til det medisinske apparatet etter første scoring og feiret med dem.

Skaden er blitt «holdt hemmelig» gjennom hele uka.

Bankett

I kveld var det bankett på Ullevaal stadion. Der møtte Helland igjen kjæresten Linn Lyngmo. Seinere i kveld går turen til Trondheim.

- Det blir en trøndernatt verdig, forteller Helland.

- Jeg håper folk får fri i morgen. Det fortjener hele trøndelag. I kveld skal vi feire og feste og avslutte sesongen med et brak.

GLAD DUO: Pål André Helland feirer med Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Andreas Lekang 
GLAD DUO: Pål André Helland feirer med Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Andreas Lekang  Vis mer

Rosenborg er den første klubben som tar The Double for andre året på rad.

- Det henger høyt å få avslutte sesongen sånn. Jeg har ikke vært fornøyd med sesongen sett under ett. At jeg avsluttet med å vise hva jeg er god for, det trengte jeg.

Ydmyk

Kantspilleren forteller at han lever og ånder for store kamper.

- Jo større det er er, jo mer trigger det meg. Jeg sto og skjøt på garasjen under oppveksten. Du ser for deg at du kan komme til å spille cupfinale en dag. Nå har jeg fått muligheten. Da må du bare være ydmyk.

Om skaden som ble leget sier han:

- Takk gud for at jeg er omringet av flinke folk.

IMITERER: I 2014 beviste Pål André Helland at han hadde fulgt nøye med på Roar Stokkes Champions League-kommentering. Videoen ble delt på NFFs facebookside. VIDEO: NFF TV Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!