Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupfinalen

Helland ble finalehelt: - Dette er en personlig revansje

Scoret tre i cupfinalen mot Kongsvinger.

JUBEL: Pål André Helland scoret tre mål mot Kongsvinger i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen
JUBEL: Pål André Helland scoret tre mål mot Kongsvinger i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongsvinger - Rosenborg 0-4 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Rosenborg er cupmester i fotball etter 4-0 over Kongsvinger. Pål André Helland ble finalens store spiller med tre mål og én målgivende.

- Jeg har det som plommen i egget. Dette er grunnen til at vi holder med på dette. Dette er en personlig revansje etter sesongen og en forsmak på hva som skjer neste år. Jo større scene, jo bedre. Det trigger, sier Helland til NRK.

Med seieren klarte Rosenborg det ingen lag i Norge har gjort tidligere: Å ta The Double for andre år på rad.

- Fantastisk, sier trener Kåre Ingenbrigtsen.

Cupfinalen levde fram til pause, da Rosenborg bare ledet 1-0. Men i andre omgang tok trønderne grep og viste hvem som var kongene av Ullevaal.

FORBANNET: Kåre Ingebrigtsen viser tydelig hva han mener om Kongsvinger-trener Luis Pimenta. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FORBANNET: Kåre Ingebrigtsen viser tydelig hva han mener om Kongsvinger-trener Luis Pimenta. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

I første omgang oppsto det en svært anspent situasjon mellom lagenes trenere, Kåre Ingebrigtsen og Luis Pimenta.

På spørsmål fra NRK i pausen - om hva som skjedde - ville Ingebrigtsen ikke kommentere hendelsen, men freste:

- Jeg er sjokkert. Utrolig overrasket.

Han ville heller ikke utdype det som skjedde etter kampen.

Tydelig preget

Ute på banen var Kongsvinger-spillerne tydelig preget av stundens alvor denne kalde søndagen i november. Rosenborg tok grep om kampen fra start, men klarte ikke å score flere mål enn Hellands ene i første omgang.

Målet kom på et frispark fra rundt 25 minutter. Helland skrudde ballen rundt to mann i muren og i mål. Det var en scoring Kongsvinger-keeper Otto Fredrikson må ta på sin kappe. Han var dårlig plassert - eventuelt burde han kommandert en eller to spillere til i muren.

Mushaga Bakenga burde økt til 2-0 etter 22 minutter. Han ble spilt alene mot Otto Fredrikson på venstrekanten, men klarte ikke å overliste sisteskansen.

Rasende Ingebrigtsen

Med 1-0 til pause levde cupfinalen i høyeste grad. Kongsvinger hadde sine muligheter på kontringer, som kom etter personlige feil i Rosenborg-forsvaret.

- Det ser greit ut når Rosenborg skrur opp tempoet. Men det handler om fokus, sa Rosenborg-legenden Gøran Sørloth til NRK i pausen.

Sørloth var i godt humør. Det samme kan ikke sies om trener Kåre Ingebrigtsen, som var direkte forbannet på Kongsvinger-trener Luis Pimenta.

GLADE TRØNDERE: Helland feirer en av sine tre scoringen med trener Kåre Ingebrigtsen og resten av benken. Foto: John Terje Pedersen
GLADE TRØNDERE: Helland feirer en av sine tre scoringen med trener Kåre Ingebrigtsen og resten av benken. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

- Jeg er sjokkert. Utrolig overrasket, freste Ingebrigtsen. Noen videre forklaring ville han ikke komme med.

Festet grep

Fem minutter ut i andre omgang skjedde det som absolutt ikke skulle skje sett med Kongsvinger-øyne.

Rosenborg gikk opp i 2-0. Igjen var Pål André Helland involvert. En perfekt lagt corner traff hodet til Tore Reginiussen, som headet ballen i mål. Kongsvingers Jørgen Richardsen glapp på markeringen i forkant av scoringen.

Og nå gikk det fort. Etter mål og målgivende fulgte Helland opp med å gi Rosenborg 3-0 og 4-0. Da var finalen over.

Dette var Rosenborgs ellevte cupmesterskap i historien. I kveld blir det fest i Trondheim.

Kongsvinger-trener Luis Pimenta oppsummerer:

- Dette er ikke et tap for oss. Vi har utviklet oss og vi spiller foran så mye folk, foran kongen. Vi er så takknemlige. Vi skal fortsette å jobbe hardt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!