<strong>TØFFE DUELLER:</strong> De er alltid tøffe tak mellom Molde og Rosenborg. Her setter Vegard Forren inn ei susende takling på barndomskompisen Pål-André Helland. Foto: NTB/Scanpix
TØFFE DUELLER: De er alltid tøffe tak mellom Molde og Rosenborg. Her setter Vegard Forren inn ei susende takling på barndomskompisen Pål-André Helland. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Vegard Forren stiller spørsmål ved Rosenborgs nye spillestil

- Helland er den dårligste hodespilleren jeg vet om

Molde-stopperen sender et stikk i retning Trondheim før seriestart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde er av de aller fleste tippet som den store favoritten til å tukte Rosenborg og ta seriegullet. Da lagene møttes i Abrahallen for to uker siden, var det Vegard Forren og Molde som tok årets første stikk mot erkerivalen.

I Adressa-podkasten Rasmus & Saga, snakker midtstopperen om hvordan han ser på styrkeforholdet mellom de to klubbene foran seriestarten.

- Det var ikke noen tvil om at det var et nytt Rosenborg vi møtte. De har et nytt system de prøve å få inn før seriestart. Fra mitt ståsted er det litt vanskelig å bli klok på, for det virker litt uklart. De ser på seg selv som den største og beste klubben i Norge, også er man ikke villig til å spille litt fotball en gang. Det synes jeg var merkelig. Et nytt og rart Rosenborg, sier han i Rasmus & Saga.

- De spiller en del langt og direkte, og da har en spiller som Pål-André Helland blitt et oppspillspunkt. Det er for meg litt merkelig, for Pål er kanskje den dårligste hodespilleren jeg vet om, sier Forren om barndomskompisen fra Kyrksæterøra.

Han er krystallklar på at det «nye» Rosenborg er godt nytt for hans egne sjanser til å bli seriemester.

- For min del kan de godt fortsette med 4-4-1-1, for da tror jeg de skal få slite. Men man vet at Rosenborg kommer når fløyta går i første serierunde. Vi skal ikke avskrive dem, sier Forren videre.

Nære Rosenborg i 2017

I episoden forteller 31-åringen også om hvor nære han faktisk var en overgang til erkerivalen for bare ett og et halvt år siden. Det hele utartet på en merkelig måte, ifølge Forren selv.

Han hadde gått klubbløs i tre måneder, før Rosenborg meldte sin interesse. Kåre Ingebrigtsen skal ha vært veldig klar for å signere midtstopperen, men Forren opplevde at treneren møtte motstand.

- Det endte med at jeg fikk ti minutter på telefonen med Stig Inge Bjørnebye, og skal jeg være helt ærlig, så var det som om jeg hadde sittet to år i fengsel og skulle få en ny sjanse, forteller han i episoden.

Det var noe Forren følte at han ikke fortjente.

- Jeg var litt i sjokk over det egentlig, for jeg hadde jo vist over tid at jeg holdt et høyt nivå i Tippeligaen. Jeg kunne komme gratis og var inne på landslaget den tida. Bjørnebye var usikker på om jeg var mett eller ikke. I Rosenborg måtte man ta ansvar, og det hørtes ut som om jeg hadde vært igjennom mye.

Saken fortsetter under bildet.

- Det eneste som var aktuelt i RBK var å få en slags prøveperiode, og da ble jeg usikker på om jeg skulle gå for det. Men jeg konkluderte med at om det var sånn det skulle være, så skulle jeg hvert fall dra dit og vise meg fram, forteller Forren.

Det hele endte med at han ble satt på et fly ned til Marbella, hvor han skulle bli med resten av laget på oppkjøringa mot 2017-sesongen.

Så skjedde det ting.

Da midtstopperen ankom spanske Marbella, kom plutselig henvendelsen fra Premier League-klubben Brighton. Dermed forsvant Forren til England før han i det hele tatt hadde møtt resten av troppen.

<strong>MATCHVINNER:</strong> I fjor ble trønderen matchvinner mot Rosenborg på Aker stadion. Til tross for dette, var det RBK som stakk av med seriegullet til slutt. Foto: NTB/Scanpix
MATCHVINNER: I fjor ble trønderen matchvinner mot Rosenborg på Aker stadion. Til tross for dette, var det RBK som stakk av med seriegullet til slutt. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Ifølge midtstopperen kunne han ikke sette seg selv i en posisjon hvor han hadde takket nei til spill i England, også risikerte han at det heller ikke ble noe permanent opphold i Rosenborg.

Bratseth heller ingen fan

I rettsaken mellom Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mot Rosenborg, kommer det også fram at det var stor motstand innad i klubben for å hente Forren.

- Jeg prøvde å hente Vegard i lang, lang tid. Der kunne det heller ikke være snakk om penger, for Vegard kunne komme gratis. Jeg snakka med ham, og vi to var ganske enig. Men jeg vet at verken Stig Inge eller Ivar Koteng var spesielt «happy» med Vegard. Rune Bratseth var heller ingen fan, sa Kåre Ingebrigtsen i rettsalen, ifølge Aftenposten.

- Den overgangen gikk derfor aldri gjennom, sa han videre.

Forren-overgangen ble et tema da Ingebrigtsen skulle forklare at han ikke var Rosenborgs øverste leder i retten.

- Det hele var en veldig rar prosess, sier Forren om overgangen det aldri ble noe av.

Et halvt år senere var Vegard Forren tilbake i Molde fotballklubb. Nylig signerte han en kontraktsforlengense ut 2021 med romsdalingene.

Rosenborg serieåpner borte mot Bodø/Glimt søndag klokka 20, mens Molde gjester Geir Bakke og Sarpsborg 08 samme kveld klokka 18.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer