Helland etter hatsang om Molde: - Har ikke ødelagt vennskap

Møtte Molde-spillerne igjen.

KLAR FOR PLAYOFF: Pål André Helland. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR PLAYOFF: Pål André Helland. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Norge - Ungarn, på TVNorge torsdag klokka 20.45

LILLESTRØM (Dagbladet): Da Rosenborg-spillerne feiret seriegullet i begynnelsen av november, oppsto det en slags treenighet med supporterne. «Hater, hater, hater Molde by» runget det på et utested i Trondheim. Molde Fotballklubb raste, og Rosenborg-spillerne fikk passet sitt påskrevet.

På landslaget - som forbereder seg til playoff mot Ungarn torsdag - er det totalt sju spillere fra Rosenborg og Molde. Er det slik at de nå unngår hverandre? Det må da i det minste ha oppstått en putekrig på hotellrommet?

- De bare flirte. De synes det var artig, sier Pål André Helland om hvordan det var å møte Molde-spillerne igjen denne uka.

- De hadde sikkert gjort det samme selv, det er jeg ikke bekymret for. Jeg har ikke ødelagt 20 års vennskap med Vegard Forren på grunn av dette. Det handler om å gi og ta.

Helland fortsetter:

- Dette var et tema som ble skapt på styrerommet og i pressen. Det er ikke noe vondt mellom spillerne. Jeg tror alle synes det er bra at du «conecter» med fansen.

Skadefri Uansett: Gjort er gjort. Og spist er spist.

Denne uka handler det om playoff mot Ungarn for en av Tippeligaens åpenbaringer. Helland har vært mye skadet i høst. Nå sier han:

- Jeg er skadefri og fin. Det er godt å være i gang for fullt.

Og 25-åringen har godfølelsen inne for det som skal skje de neste dagene. Norge møter Ungarn over to kamper, torsdag og søndag. Det beste laget etter to ganger 90 minutter går til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

- Jeg er hellig overbevist om at vi går til EM. Norges makspotensial er høyere enn makspotensialet til Ungarn, sier Rosenborg-spilleren.

På benken I utgangspunktet starter han på benken. Men skulle kampbildet mot Ungarn låse seg, kan han fort være god å ha på høyrekanten. Helland evner å finte vekk en mann eller to, for så å skru ballen i mål.

- Jeg er fornøyd med sesongen totalt. Jeg lager mange poeng - mål og målgivende. Så for egen og lagets del er jeg fornøyd. Selvfølgelig skulle jeg gjerne vært skadefri. Men det er det vanskelig å gjøre noe med.

Bryr seg ikke Han bryr seg ikke om kåringer, om han er med på «Årets lag» eller ikke.

- Nei, det viktigste er at laget vinner. Nå ligger vi an til «The Double». Klarer vi det, kan jeg like gjerne være på årets flopplag, hevder Helland.

- Men du er klar til å ta fram storslegga mot Ungarn?

- Å få skutt oss til EM hadde vært fint.

PS: Her er landslagets Molde-spillere: Vegard Forren, Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes. Landslagets Rosenborg-spillere: Pål André Helland, André Hansen, Ole Selnæs og Alexander Søderlund.