Krisa i Rosenborg

Helland foran TV-en: - Faen

Reagerte da 4.-divisjonslag scoret mot Rosenborg. - Fortsetter vi sånn som vi har spilt, rykker vi ned.

TØFF START: Pål André Helland og Rosenborg snakker ikke lenger om å vinne seriegull, men om å vinne kamper. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TØFF START: Pål André Helland og Rosenborg snakker ikke lenger om å vinne seriegull, men om å vinne kamper. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): - Faen! Det var Pål André Hellands første reaksjon da 4.-divisjonslaget Rørvik utliknet til 1-1 mot Rosenborg i cupen onsdag. Selv hadde Helland fått fri fra kampen, men fulgte den på TV.

Rosenborg vant 3-1. Men da lagene gikk til pause, så sørgelighetene ut til ikke å ha noen ende for Rosenborg, som ligger sist i Eliteserien. Helland mener det er tull å snakke om seriegull.

- Først og fremst handler det om å vinne fotballkamper. Fortsetter vi sånn som vi har spilt, rykker vi ned, sier han.

Onsdag skjemte laget seg ut i første omgang på kunstgresset i Rørvik, nord i Trøndelag. I pausen skal Rosenborg-spillerne ha fått høre at det var dem som så ut som et 4.-divisjonslag og ikke Rørvik.

Trener Eirik Horneland reagerte på holdningene. Men etter noen tøffe og ærlige tilbakemeldinger, løste det seg til slutt og Rosenborg er klar for andre cuprunde.

- Jeg satt med en liten en i fanget (sønnen Neo), forteller Helland.

- Men jeg fikk med meg det meste. Det er litt sånn det har vært i cupen i alle år. I 2015 sleit vi borte mot Vuku. I 2016 sto det 0-0 mot Åfjord til pause, men vi vant 3-0. Selvfølgelig skal vi vinne med mye mer. Men spillerne på de mindre lagene føler seg som supermenn i sånne kamper.

- Dessverre tar vi litt for lett på det. Det er sånn psykologien rundt slike kamper er. Du bør ikke ta for lett på det, men du gjør det litt ubevisst. Bortsett fra siste halvdel av første omgang mot Rørvik, følte jeg meg ganske trygg.

Imponert over Horneland

Rosenborg-spillerne trente i rundt en time på Lerkendal torsdag. Det blåser friskt rundt ørene til trener Horneland, men Helland er imponert over hvordan han takler presset.

- Han løser situasjonen eksemplarisk. Han står rakrygget og tar imot kritikk. Samtidig preller det av ham. Han har like stor tro på prosjektet som spillerne. Han står med rak rygg. Det viser hvilken selvtillit han har.

Når Dagbladet spør om Rosenborg er en splittet garderobe, svarer Helland:

- Ja, vi var splittet onsdag. Da var den ene halvparten i Rørvik, mens den andre var hjemme. Det som skjer i garderoben er hellig. Men vi har et felles mål. Og det er å vinne fotballkamper for Rosenborg.

Helland fortsetter:

- Når vi vinner, ønsker hele Norges befolkning - bortsett fra Rosenborg-supporterne - oss vondt. Det prøver å finne blod og skape intriger mellom spillerne. Det lever vi godt med. Du må kjenne på motgang for å nyte medgang. Det er en lærdom jeg tar med meg.

- En harmonisk spillergruppe som drar i samme retning, konkluderer keeper André Hansen.

Tøff motstander

Rosenborg møter Sarpsborg 08 på Lerkendal søndag. Heller ikke dette blir en enkel oppgave.

- Sarpsborg spiller god fotball på sitt beste, sier Hansen.

- De har heller ikke startet serien som de ønsker. Men det er verre for oss som har to poeng og ligger sist. Jeg antar at det blir en fysisk kamp. Sarpsborg er et lag som liker å trykke til. Det handler om å stå opp mot dette, påpeker han.

RASER: Etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun mistet jobben i RBK, mottok de begge en rasende SMS fra Rosenborg-profil Pål André Helland. De to tidligere trenerne møter nå klubben i retten. Vis mer
Eliteserien
Molde641115-513
Odd53117-410
Bodø/Glimt531111-910
Vålerenga63129-810
Viking53028-79
Brann62229-98
Haugesund52128-57
Sarpsborg51405-47
Lillestrøm52124-57
Kristiansund62136-87
Stabæk52126-87
Strømsgodset51228-95
Mjøndalen51229-115
Ranheim51137-84
Tromsø51135-104
Rosenborg50232-92