Helland gjør som Solskjær og stemmer Ap. Nå koker RBK-forum

- Ikke samlende.

DELER POLITISK SYN:  Pål André Helland stemmer på Arbeiderpartiet. Rita Ottervik er partiets ordførerkandidat i Trondheim. Også Ole Gunnar Solskjær har frontet Ap. Foto: Lena Knutli
DELER POLITISK SYN: Pål André Helland stemmer på Arbeiderpartiet. Rita Ottervik er partiets ordførerkandidat i Trondheim. Også Ole Gunnar Solskjær har frontet Ap. Foto: Lena KnutliVis mer

Rosenborg - Stabæk, på CMore Fotball klokka 18.00 søndag

TRONDHEIM (Dagbladet): For fire år siden holdt Ole Gunnar Solskjær (42) en tale på landsmøtet til Arbeiderpartiet. Han sørget for blest rundt partiet, og sikkert også noen stemmer.

Nå går Rosenborg-spiller Pål André Helland (25) ut og markerer sitt politiske standpunkt før kommunevalget. På samme måte som Solskjær, stemmer han Arbeiderpartiet. RBK-profilen fronter partiet sammen med musikeren Åge Aleksandersen, blant annet i en helsides annonse i Adresseavisen lørdag.

- Jeg tror det er bra at spillere tar et standpunkt, sier Helland til Dagbladet. Men på supporternes nettsted -  rbkweb.no - koker det i debattforumet:

- Ikke gjør mitt elskede Lerkendal om til en arena for et parti jeg ikke kan fordra, skriver en leser.

- Ikke samlende Talsperson for supportergruppa Kjernen, Espen Viken, sier følgende om Hellands engasjement - dagen før toppkampen mot Stabæk:

- Jeg har ikke behov for å kommentere hva enkeltpersoner skriver om et lovlig opplegg. Men Kjernen er bevisst på å holde politikk langt unna det vi holder på med. Noe samlende er det ikke.

Rita Ottervik er Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Trondheim.

- Rita er vår ordfører, sier Helland og Aleksandersen i annonsen, illustrert med et bilde der de holder armene i kors.

Til Dagbladet forteller Rosenborg- og landslagsspilleren at han har en far og bestefar som har sittet i kommunestyret for Ap.

- Det der har jeg fått inn fra barndommen. Jeg ble kontaktet og spurt om jeg var interessert i å stille opp. Da gjorde jeg det. Det var artig å stille opp med Åge. Vi var på Festningen i knallsol og tok bilder.

- Tabbe Også på Facebook-sida til Trondheim Arbeiderparti slår Helland et slag for partiet. I videoen som er tatt opp på Lerkendal sier han blant annet:

- Jeg skal bruke stemmeretten min, og jeg skal stemme Arbeiderpartiet, fordi jeg er for fellesskapet.

På rbkweb.no reagerer flere på at Lerkendal danner kulisser for et politisk budskap. Én skriver:

- Tabbe å la dem bruke Lerkendal - uavhengig av hvilket parti det var.

Til Dagbladet sier Helland at det ikke var noen debatt rundt den politiske reklamen internt i RBK.

- Rosenborg har en lang tradisjon med folk som ytrer seg. Rune Bratseth har stilt opp for KrF, og Nils Arne Eggen for Ap. Det tror jeg ikke er noe problem.

Ikke bekymret - Du er ikke redd for å opprøre Rosenborgs Frp-velgere?

- Nei, det tror jeg ikke.

Han fortsetter:

- Rosenborg har så mange tilskuere at jeg tror at de som er noenlunde oppegående ser at det er et bredt politisk spekter som er dekket i tilskuerkjernen. Det er jeg ikke noe bekymret for. Jeg tror det bare er bra at spillere tør å ta et standpunkt.

Sportslig tilbud - Hvorfor stemmer du Ap?

FAKSIMILE:  Sammen med Åge Aleksandersen oppfordrer Pål André Helland til å stemme på Ap. Her er tittelen på annonsen som står på trykk i Adresseavisen lørdag.
FAKSIMILE: Sammen med Åge Aleksandersen oppfordrer Pål André Helland til å stemme på Ap. Her er tittelen på annonsen som står på trykk i Adresseavisen lørdag. Vis mer

- Jeg er veldig for fellesskapet, at vi bidrar til at alle har det bra. Det er det Ap har bygd Norge på.

- Hva er hjertesaken din?

- Jeg er opptatt av at alle skal ha et sportslig tilbud. At det er nok hallkapasitet, og at det er nok banetilbud til dem som driver med baneidrett.

- Diskuteres det mye politikk internt i garderoben?

- Det er alt og ingenting som diskuteres i garderoben. Det tror jeg skal la være innenfor husets vegger.

- Hører ikke hjemme Kjernens talsperson - Espen Viken - sier at han ikke vil bruke lørdagen sin på denne saken, men understreker:

- Kjernen vil være åpen og inkluderende. Politikk og politiske ytringer hører ikke hjemme hos oss. Men Pål André Helland er en artig kar som sier mye rart. Han har godt humør, så vi får prøve å ta dette med godt humør vi også. Men man kan diskutere hvor heldig dette er. Er det noen som føler seg støtt, får vi ta en runde på det.

Han fortsetter:

- Det har en tendens til å bli styr av alt. Spør du meg om hvem som skal spille spiss mot Stabæk søndag, er det mer interessant.

Men på RBK-forumet debatteres det ivrig:

- Bruke Lerkendal for å sanke stemmer? Nei, takk, konkluderer en leser.

En annen gir uforbeholden støtte:

- Vi lever i en fri verden, og om Helland står på arbeidsplassen sin eller på Torget er egentlig ett fett. Helland sin slagkraft som meningsytrer er jo knyttet til hans kjendisstatus.

TRONDHEIMS ORDFØRER:  Rita Ottervik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRONDHEIMS ORDFØRER: Rita Ottervik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer