SCORET ROSENBORGS FØRSTE MÅL:  Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET ROSENBORGS FØRSTE MÅL: Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Helland med sexfrekkis for åpen NRK-mikrofon

Høyt opp etter tidlig mål.

Rosenborg - Molde 3-1 (3-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): Pål André Helland var høyt oppe etter at Rosenborg slo Molde 3-1 og festet grepet om gullkampen. 26-åringen scoret det første målet etter 38 sekunder lørdag kveld. Da NRK lurte på hvordan det føltes, svarte den karismatiske kantspilleren med glimt i øyet:

- Det er en av få ganger det lønner seg med tidlig utløsning. Det var artig.

Christian Gytkjær fulgte opp med to mål i første omgang. Dermed ble Mohamed Elyounoussis 1-1-scoring etter 28 minutter for trøst å regne.

Ingen i Rosenborg-leiren vil innkassere gullet. Men åtte poeng er mye å hente igjen for Odd og Molde. Odd har én kamp til gode og møter Strømsgodset søndag.

- Teoretisk kan vi tape de neste 16 kampene. Det er for tidlig å feire. Men vi skal bli vanskelige å slå, sier Helland, som scoret årets første seriemål i en intens atmosfære på Lerkendal.

- Det var en bra ramme med stinn brakk og flott fotball. Vi (norsk fotball) er ikke så udugelige som mange vil ha det til, påpeker Helland.

Les også: Se - Rosenborg har pekt ut gullkursen

Kampens spiller Christian Gytkjær ble kåret til kampens beste spiller. Før toppoppgjøret hadde han fire seriemål. I kveld kom nummer fem og seks. Trener Kåre Ingebrigtsen ser for seg at Gytkjær kan bli toppscorer denne sesongen.

Selv sier dansken:

- Jeg har ingen spåkule, så jeg vet ikke hvor mange jeg vil score. Men så mange som mulig.

- Hva tenker du om landslaget?

BETENKT:  Ole Gunnar Solskjær hadde håpet på bedre utfall i toppkampen på Lerkendal. I bakgrunnen tomålsscorer Christian Gytkjær. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BETENKT: Ole Gunnar Solskjær hadde håpet på bedre utfall i toppkampen på Lerkendal. I bakgrunnen tomålsscorer Christian Gytkjær. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det tenker jeg overhodet ikke på.

- Men du er klar for å bli toppscorer?

- Nei, det gidder jeg ikke å bli, fleiper Gytkjær.

Et nummer for lite Ole Gunnar Solskjær og Molde kom for å vise at laget kan gi Rosenborg kamp til døra. Men lørdag kveld ble moldenserne et nummer for lite:

- Mye av styrken til RBK er på høyresida. I dag var de gode altfor tidlig. Det var et surt første minutt i forhold til å komme hit og ta tak i kampen, sier Solskjær.

- Er gullkampen over?

- Det er selvfølgelig langt fram. Men jeg tror ikke Rosenborg feirer seriemesterskapet i kveld.

- Hva gikk galt?

- De scoret tre, vi ett. Jeg synes reaksjonen vår var bra etter Rosenborgs første mål. Vi var gode før utlikningen og i en periode etter dette. Men så fikk de et mål rett før pause. I andre omgang spilte vi mer med hjertet enn hodet. Og mer med vilje enn kløkt, påpeker treneren.

TOK BØLGEN:  Fornøyde Rosenborg-spillere feiret med fansen etter kampen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TOK BØLGEN: Fornøyde Rosenborg-spillere feiret med fansen etter kampen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.