Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Helland med skyldfølelse: - Jeg gjør jobben vanskeligere for treneren

Pollenallergi og lyskeproblemer.

LYSKESKADE: Pål André Helland sliter med en lyskeskade og måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen mot Sogndal.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LYSKESKADE: Pål André Helland sliter med en lyskeskade og måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen mot Sogndal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor høst fortalte Rosenborg-profilen Pål André Helland om pollenallergien som har plaget ham i vårsesong etter vårsesong.

Til Dagbladet lanserte han pollenallergien som en mulig årsak til skadeproblemene.

- Ja, jeg tror det kan være en sammenheng der. Jeg har slitt med skader i den verste pollensesongen fire år på rad, mens det bruker å være bedre resten av året, sa Helland til Dagbladet.

- I pollensesongen bruker kroppen så mye energi på allergien at det går utover restitusjonen. Det er i hvert fall en teori, fortalte RBK-spilleren.

I fjor hadde han likevel en helt fabelaktig vårsesong. Også i år har han spilt bra de gangene han har vært på gressmatta.

Problemet er at det ikke skjer så ofte som ønskelig. Nok en gang sliter Helland med skader.

Sliter uten Helland Akkurat som i serieåpningen mot Odd var Helland i Rosenborgs startoppstilling mot Sogndal i går, men måtte kaste inn håndkleet allerede før dommeren blåste i gang fløyta.

Akkurat som i serieåpningen mot Odd endte det i skuffelse for trønderne, som bare klarte 1-1 på Fosshaugane.

Det er lett å konkludere med følgende: Rosenborg er et dårligere fotballag uten Helland, som tidvis herjet i fjorårssesongen og var også et friskt pust på det norske landslaget.

- Helt jævlig Derfor føler Helland nå skyldfølelse overfor trener Kåre Ingebrigtsen, ikke minst fordi han var i RBKs startoppstilling og kampplan både mot Odd og Sogndal før han måtte melde forfall.

- Det er helt jævlig. Jeg føler at jeg gjør jobben veldig mye vanskeligere for Kåre siden det skjer så tett opp til kamp. Jeg føler meg som syndebukk. Men samtidig er det verre å gå av etter et kvarter, og måtte bruke et bytte på det. Jeg må være ærlig når ting ikke funker - for å unngå det som var i fjor, sier Helland til Adresseavisen.

- Jeg kjente det underveos på oppvarmingen. Hver gang jeg spurtet, ble det litt og litt vondere i lysken. Og da var det ingen vits å ta sjansen på å spille, forteller den tidligere Hødd-spilleren.

Helland vet ikke hvor lenge han kommer til å være ute denne gangen, men tror han snart er tilbake i spill igjen.

Oslo  20151122.
NM-fotball, cupfinale menn 2015: Rosenborg-Sarpsborg 08 (2-0). Pål André Helland jubler etter cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg på Ullevaal stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20151122. NM-fotball, cupfinale menn 2015: Rosenborg-Sarpsborg 08 (2-0). Pål André Helland jubler etter cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart