SKADET:  Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SKADET: Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Helland melder forfall mot Bulgaria

Sliter med hofta.

(Dagbladet): Pål André Helland sliter med hofta og har meldt forfall til torsdagens landskamp mot Bulgaria.

- Jeg har ikke noe på landslaget å gjøre slik hofta er nå. Jeg har kanskje vært 60 prosent de to siste kampene, og klarer ikke å spurte, sier Helland til rbk.no.

Den høyre kantspilleren virket rusten da Rosenborg spilte 1-1 mot Tromsø søndag kveld. Blant annet bommet han på et straffespark i sluttminuttene.

- Ser det an Etter kampen opplyste Helland om hofta i intervjuer. Nå tar han konsekvensene. For Norges del betyr forfallet at et kreativt alternativ forsvinner på topp.

Norge møter Kroatia søndag. Utfallet av de to kampene kan bli helt avgjørende for om Norge klarer å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Frankrike.

- Vi har blitt enige om at vi skal se det an. Blir hofta bedre kan det være jeg slutter meg til troppen etter Bulgaria-kampen, sier Helland til rbk.no.

«Angrepskrise» Fra før er det kjent at Joshua King og Adama Diomande trolig heller ikke rekker Bulgaria-kampen. Det kan bety en liten «angrepskrise» for Per-Mathias Høgmo. Også debutant Ole Selnæs må melde forfall, skriver adressa.no.

Etter det Dagbladet erfarer vil Greuther Fürth-spiller Veton Berisha bli løftet opp fra U21-landslaget til A-landslaget som følge av forfallene. U21-laget møter England i Drammen neste mandag.