Helland mister kampene mot Malta og Italia

Reiser hjem i dag.

DRAR HJEM: Pål André Helland drar hjem, og mister kampene mot Malta og Italia. Her med fysioterapeut Thomas T. Ødegaard (t.h). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAR HJEM: Pål André Helland drar hjem, og mister kampene mot Malta og Italia. Her med fysioterapeut Thomas T. Ødegaard (t.h). Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Pål André Helland sliter fortsatt med lårskade og blir ikke klar til kampene mot Malta og Italia. Han reiser derfor hjem fra samlingen i dag, melder Norges Fotballforbund på Twitter.

Helland har slitt med låret i lengre tid, og i helga ble han tatt av etter kun 33 minutter i Rosenborgs storseier over Start.

Også i august måtte Helland melde forfall til kampen mot Bulgaria, da med en hofteskade.

Nyheten om forfallet kommer bare to dager etter at 25-åringen fortalte om hvor mye han gledet seg til lørdagen og tirsdagens kamp.

- Jeg gleder meg veldig til landskampene mot Malta og Italia. Det var utrolig bittert å stå over sist. Nå er jeg klar, sa Helland til Dagbladet tirsdag.

- Garanterer du at du er 100 prosent frisk på lørdag?

- Det er planen, og det satser jeg virkelig på. Men man vet aldri noe 100 prosent. Jeg kan jo bli påkjørt av en bil, sa 25-åringen tirsdag - noe han riktig nok ikke har blitt.

Rosenborg-spilleren har trent alternativt de siste dagene, men har nå kommet fram til at låret ikke er bra nok til å spille de to avgjørende EM-kvalikkampene.