Helland planla hevn på RBK-kamerat midt under kamp

... men opplegget gikk i vasken.

(Dagbladet): Pål André Helland (26) og Rosenborg tok en meget sterk 4-0-seier hjemme mot Viking søndag.

Så langt, alt vel.

Det 15 985 tilskuere på Lerkendal ikke fikk med seg, var den «djevelske planen» Helland, Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø klekket ut i kulissene.

Planen skulle settes i verk da Magnus Stamnestrø kom inn for Gudmundur Thorarinsson ti minutter før slutt. I stedet for at det sto «Stamnestrø» bak på drakta, hadde Helland og co. fått trykket opp en drakt der det sto «Krycherry».

Kallenavn Til Rosenborgs hjemmeside forklarer Helland bakgrunnen for det som skulle være en glimt-i-øyet-hevn:

- Unge, lovende Stamnestrø er en jævel til å dele ut kallenavn til folk. Både på meg, Jonas og Midtsjø. Sammen kom vi opp med en liten plan. Vi har også begynt å gi ham et kallenavn, sier Helland, kjent som en spøkefugl.

- Etter at Gytkjær (Christian Gytkjær, journ. anm.) klipte ham nede på Marbella, kom han tilbake og var veldig kry. Og så har vi sjargongen på hår. Det er «cherry». Så vi har begynt å kalle ham «Krycherry».

Dagen før Viking-kampen søndag fikk de trykket opp en drakt med kallenavnet i RBK-butikken.

- Muldvarpen Midtsjø byttet drakt rett før han (Stamnestrø) skulle inn. Han sto klar med «18 Krycherry». Det var klarert med Jørn (Jørn Jamtfall, keepertrener, journ. anm.) om det var lov eller ikke. Men så fikk Jørn kalde føtter og byttet på drakta, forteller Helland.

Lystgass Han fortsetter:

- Vi var nære på å lykkes. Og hadde vi gjort det, ville det sett ut som om Jonas hadde tatt lystgass. Han hadde knekt sammen.

Stamnestrø svarer slik når han blir konfrontert med planen til Helland og co.:

- Dette hadde ikke vært så artig. De hadde helt sikkert fått igjen, erklærer han.

På Lerkendal går tydeligvis poengsanking og «practical jokes» hånd i hånd ...

KRYCHERRY?  Magnus Stamnestrø. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
KRYCHERRY? Magnus Stamnestrø. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.