Helland så gullet bli sikret fra sofaen: - Veldig deilig. Nå er det på med skinnvesten

Seriemester to runder før slutt.

HJEMME PÅ SOFAEN: Pål Andre Helland måtte se lagkameratene sikre seriegullet fra sofaen. Så kastet han seg i bilen for å rekke gullfeiringa i Trondheim i kveld. Her fra Europa League-oppgjøret mot Steaua tidligere i høst.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
HJEMME PÅ SOFAEN: Pål Andre Helland måtte se lagkameratene sikre seriegullet fra sofaen. Så kastet han seg i bilen for å rekke gullfeiringa i Trondheim i kveld. Her fra Europa League-oppgjøret mot Steaua tidligere i høst. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Mens Rosenborg i kveld sikret seriegull i Drammen, satt det som har vært en av lagets viktigste spillere denne sesongen hjemme i sofaen i Trøndelag og fulgte dramaet.

Pål Andre Helland (25) sliter med å riste av seg en skade, og var dermed ikke med sørover.

- Det er litt frustrerende å ikke spille sånne kamper, innrømmer lynvingen overfor Dagbladet. Men:

- Det var veldig deilig. Forsvarsspillet i perioder der er ikke noe jeg vil gjøre meg bekjent med, men gutta slår tilbake og viser hva de er gode for. Det er utrolig deilig, og litt spesielt å avgjøre på bortebane. Godset er et av de beste lagene i Tippeligaen, og da blir det selvsagt ekstra spesielt, sier Helland.

Han så kampen hjemme i Hemne, men kastet seg i bilen med mål om å rekke en gullfeiring. For det blir feiring.

- Ja, det regner jeg med. Hvis vi ikke skulle feire at vi tar seriegull, kan vi like greit være nonner eller munker noe sånt. Man må feire trofeer når man først tar det, så nå er det bare å ta på skinnvesten!

- Det blir skikkelig trønderfest?

- Ja, nå blir det karsk og det som verre er, sier en spøkefull Helland mens han kjører det remmer og tøy kan holde (dog innenfor fartsgrensen) til Trondheim for å rekke feiringa.

25-åringen har vært toneangivende i Rosenborg-laget som nå har sikret ligagullet to runder før slutt. Det med blant annet 13 scoringer på 22 kamper.