Helland sa nei til de store pengene

Ville bli i Rosenborg.

SKADEFRI:  Pål André Helland i fint driv på Rosenborg-treninga. Søndag kommer Stabæk til Lerkendal. Foto: Lena Knutli
SKADEFRI: Pål André Helland i fint driv på Rosenborg-treninga. Søndag kommer Stabæk til Lerkendal. Foto: Lena KnutliVis mer

Rosenborg - Stabæk, på CMore Fotball søndag klokka 18.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Pål André Helland (25) ble lovet at han ville sitte godt i det økonomisk hvis han byttet klubb. Men gull med Rosenborg og EM-sluttspill betyr mer.

Søndag kan Rosenborg på det nærmeste sikre seriegullet med seier over Stabæk. I så fall vil det være elleve poeng ned til erkerivalen fra Bærum. Dette skal ikke være mulig å ta igjen på de sju siste kampene. Eller som klubblegenden Nils Arne Eggen sier til Dagbladet:

- Spør du meg, så tror jeg at vi vinner kampen. Da er det raskt mange poeng å ta igjen for Stabæk.

Kantspilleren Helland er skadefri igjen etter at han måtte stå over landskampene mot Bulgaria og Kroatia. Men - hadde han gått for de store pengene i sommer - ville han ikke vært i Rosenborg nå.

Feite tilbud - Det var litt interesse fra andre steder. Det gjaldt klubber fra både Øst- og Vest-Europa.

- Fikk du noen feite lønnstilbud?

- Jeg ble forespeilet at jeg kunne sitte godt i det økonomisk. Men det var ikke interessant for meg, sier Helland, som bekrefter at en russisk klubb var inne i bildet.

Trener Kåre Ingebrigtsen opplyser at det «uten tvil» var interesse for Helland, på samme måte som for flere av Rosenborg-spillerne.

- Det er helt naturlig når vi gjør det bra og kommer inn i Europa League. Én ting er at vi ikke har lyst til å selge, men det handler like mye om at vi har et landslag som gjør det bra. Mange har lyst til å spille i EM neste år. Skal du få en plass i troppen, er det best å være i Rosenborg, sier han.

Helland har vært heit denne sesongen, og scoret 12 mål. Sånn sett har han posisjonert seg fint. Og nå står begivenhetene i kø.

Seriefinale Først handler det om en slags seriefinale mot Stabæk. Så møter Rosenborg franske Saint-Étienne i den første gruppespillkampen i Europa League torsdag. I oktober kan Norge gå til EM, fortrinnsvis med seks poeng mot Malta og Italia.

- Hva blir Hellands rolle oppi dette?

- En frisk Helland skal by opp til dans på sidelinja, servere Alexander Søderlund og kanskje score mål. Gjør han det, bruker det å gå bra. Jeg gleder meg, sier han.

Dugnad Problemet har vært hofta. Men i solskinnet på Lerkendal denne uka løp han for full maskin, noe han ikke kunne gjøre for 14 dager siden. Draktsalget - med Helland på ryggen - tyder på at han er Rosenborgs mest populære spiller.

Likevel gjør han seg ikke større enn at han deltok på en dugnad i sameiet torsdag kveld.

- Jeg bruker å rake, eller ta på meg en rolle som lyspæreskifter. Jeg får se hva som er ledig, sa en humørfylt Helland på vei vekk fra treningsfeltet.

KLAR MOT STABÆK:  Pål André Helland. Foto: Lena Knutli
KLAR MOT STABÆK: Pål André Helland. Foto: Lena Knutli Vis mer