Helland vil dra fram «loser»-feiringen på nytt mot Molde

- Vi må spille opp mot vårt beste, da kan vi slå hvem som helst.

 VIL TILBAKE:  Hødds Pål André Helland (t.v.) drømmer om et nytt i Ullevaal-eventyr. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL TILBAKE: Hødds Pål André Helland (t.v.) drømmer om et nytt i Ullevaal-eventyr. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da Pål André Helland scoret 2-1 målet i semifinalen mot Brann i fjor, hadde han en helt spesiell feiring på lager.

Hødd-spilleren formet bokstaven L med hånda, la den til panna (Brukt til å beskrive en taper), og stormet rundt på banen. Flere klubber plukket opp feiringen etter Helland.

I kveld gjentar han det gjerne:

- Vi får se. Det er en feiring for de store anledninger, sier Helland til Dagbladet.

Helt egen betydning Det er lett å tro at Helland harselerer med motstanderne når han drar fram den spesielle feiringen. Men for han har den en helt egen betydning.

- Det har ikke den betydningen for meg som det har for folk flest. Den er litt mer intern og familiær, forteller Helland, uten å ville gå mer i detalj. Men i kveld kan han løfte på sløret.

- Om jeg scorer i dag kan det hende jeg forteller mer etterpå, sier Helland med et smil.

Tror på cupbombe Hødd tar imot Molde på Høddvoll Stadion. 1.-divisjonsklubben har startet meget friskt i år, og står med sju seirer på de siste ni kampene. Kun ett tap på hjemmebane gjør at Helland og Hødd er optimister før dagens kamp.

- Vi må spille opp mot vårt beste, da kan vi slå hvem som helst, sier han.

 Og Hødd har et cupgull friskt i minnet. Laget fra Ulsteinvik frykter ingen.

- Vi har troa på at vi kan vinne hver kamp. Jeg er ikke fremmed for tanken om en ny cupfinale, forteller midtbanespilleren.

For dagen i Oslo i fjor høst var helt spesiell.

- Jeg tror ikke du får en større opplevelse enn å vinne cupgull med en Askeladd-historie. Jeg har aldri vunnet med en storklubb, men kan ikke forstå at det kan overgå det vi opplevde i fjor.

I flytsonen Molde har endelig fått bedre dreisen på sin sesong. Blåtrøyene tar med seg en storseier mot Hønefoss inn i dagens oppgjør. Laget fra rosenes by vet hvor viktig det er med en god opplevelse før de tar ferie.

Pål André Helland ødelegger gjerne for Molde.

-  Molde har vært gode i det siste. Det virker som de er på vei til å snu den dårlige trenden. Men vi får satse på at vi kan ødelegge det, flirer Hødd-spilleren.