GLAD: Pål André Helland jubler etter 2-1-målet til Norge.
GLAD: Pål André Helland jubler etter 2-1-målet til Norge.Vis mer

Helland vurderte å ringe Snåsamannen

Scoret endelig for Norge.

Norge - Island 3-2 (2-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Endelig lyktes det for Pål André Helland på landslaget, da han scoret 2-1-målet mot Island. Norge vant 3-2 onsdag kveld, og skaffet seg etterlengtet selvtillit.

Rosenborg-spiller Helland ble kalt inn etter kampen mot Portugal søndag. Han har vært gjennom nok en periode med skadeavbrekk. Lysken har vært en gjennomgangsmelodi - nå ser han framover.

På sitt mest desperate vurderte Helland å ringe Snåsamannen, røper han. Men det ble mest med tanken. Og foreløpig har det medisinske teamet rundt kantspilleren fått ham til å fungere igjen.

- En god følelse, sier Helland etter sitt første landslagsmål.

Hemmelighet Så røper han en hemmelighet:

- Jeg fikk igjen for pugging før kampen. Jeg kalte lagets analysemann opp på rommet. Jeg spurte hvordan keeperen opptrådte på diverse dødballer, forteller Helland, som scoret på frispark rett før pause.

- Svaret var at han (Ögmundur Kristinsson) med kort tilløp i skuddområdet hadde en lei tendens til å ta et lite steg bak muren. Med kort tilløp i keeperhjørnet visste jeg at ballen kunne gå inn. Det er lenge siden jeg har vært på skolebenken. Men det var godt å få igjen for litt pugging, sier Helland.

Det var lørdagens tippeligakamp mot Molde - der Rosenborg vant 3-1 - som gjorde Per-Mathias Høgmo overbevist om at Helland måtte få prøve seg på landslaget igjen. Det skjedde etter bare 75 minutter med spilletid den siste tida.

- Tror du på Snåsamannen?

- Nei, det er vel mer et bilde på hva jeg har vært villig til å gjøre. Moren min tror mer på det overnaturlige. Selv er jeg litt mer realistisk.

Usikker Søndag spiller Norge en ny vennskapskamp, mot Belgia. Helland er usikker på om han blir med.

- Vi skal ta en vurdering etter hvert, sier han.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.