VM-kvalik

Hellands drama: - Det tok livet av lyskene mine

Misfornøyd med banen - usikker til neste kamp.

TØFT DØGN: Pål André Helland og de norske spillerne kom hjem til Norge i morges. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TØFT DØGN: Pål André Helland og de norske spillerne kom hjem til Norge i morges. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aserbajdsjan - Norge 1-0

BAKU/OSLO (Dagbladet): Pål André Helland og de andre spillerne på fotballandslaget landet i morges på Gardermoen. Sjokktapet for Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen satt fortsatt dypt i.

1-0: Se alle høydepunktene fra Aserbajdsjan - Norge og resten av kampene i VM-kveld på Max. Video: Max Vis mer Vis mer

Rosenborg-spiller Helland var blant de positive innslagene i første omgang, men ble tatt av banen i det 70. minutt. Årsak: Gressmattas forfatning.

- Det tok livet av lyskene mine. Derfor gikk jeg av banen. Jeg sklei på slutten av første omgang, sier Helland til Dagbladet.

Dermed ble det en helsvart kveld i Baku for Rosenborg-profilen. De siste ukene har han tilsynelatende fått orden på kroppen. Nå risikerer han å stå over kampen mot San Marino tirsdag.

Flott anlegg

Den nasjonale stadion i Aserbajdsjan, som har en kapasitet på 69.000 tilskuere, sto ferdig i fjor. Et flott anlegg, men gresset har ennå ikke fått satt seg. Store tuster ble sparket opp under kampen - og også på treningen dagen før.

GOD FIGUR PÅ EN DÅRLIG DAG: Pål André Helland var et av de positive innslagene for Norge før pause. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GOD FIGUR PÅ EN DÅRLIG DAG: Pål André Helland var et av de positive innslagene for Norge før pause. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Men ingen av spillerne ga banen skylda for at Norge gikk på sitt andre tap i VM-kvalifiseringen.

- Vi skapte flere sjanser enn motstanderen, men klarte ikke å score. Det begynner å bli jævlig tøft hvis vi skal komme til VM-sluttspillet, innrømmer Helland.

Etter tapet lørdag kveld kokte det over for flere av seniorspillerne. De sparket rundt seg i garderoben og lot raseriet få utløp. Laget skulle reise seg etter 0-3-tapet for Tyskland i september. I stedet skjemmet alle med norsk pass seg ut for åpen scene.

- Vi skapte en del farligheter på dødball, men klarte ikke å skape nok sjanser når vi hadde ballen i spill. Jeg tror vi er ganske enkle å forsvare oss mot, påpeker Helland.

- Billig mål

Markus Henriksen - som ble rundlurt på baklengsmålet - sier:

- Det var et billig baklengsmål. Jeg hører at det egentlig ikke skulle vært frispark i forkant.

FRUSTRERT: Markus Henriksen var ikke høy i hatten etterpå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Markus Henriksen var ikke høy i hatten etterpå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det virket som du snudde rompa til på det avgjørende innlegget som resulterte i mål?

- Jeg føler ikke at det var sånn. Jeg blokkerte et innlegg, men dessverre kom ballen ut i et farlig område. Og da var det mange spillere som ikke klarte å få ballen unna.

Han fortsetter:

- Samtlige spillere som var i nærheten av ballen kunne gjort noe annerledes. Men jeg føler ikke at det var min feil.

- Hvordan var stemningen i garderoben etterpå?

- Alle var rett og slett jævlig forbannet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer