Hellands trylleraid satte fyr på Rosenborg

Slo Lillestrøm 2-0.

Lillestrøm - Rosenborg 0-2 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Både Rosenborg og Lillestrøm var med i medaljekampen før kampen på Åråsen fredag kveld. Men det var Rosenborg som utnyttet sjansen best.

Etter en 1. omgang uten målsjanser, tok kampen seg kraftig opp etter pause. Rosenborgs første scoring kom etter 68 minutter. Pål André Helland sørget for et nydelig raid på høyrekanten.

Utenfor 16-meteren stilte han inn kanonen, og skrudde ballen forbi Lillestrøm-keeper Arnold Origi Otieno. Mike Jensen økte til 2-0 rett før slutt.

- På dette nivået er det min fineste scoring. Jeg fikk vist fram skuddfoten, sier Helland.

- En klassescoring, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Med 2-0-seier - og tre poeng - kappet Rosenborg innpå Odd i sølvkampen. Med én kamp mer spilt, ligger trønderne nå bare tre poeng bak.

Odd møter Aalesund borte lørdag.

Intet fyrverkeri Lillestrøm mot Rosenborg er på papiret en stor kamp i Tippeligaen. Det bar et ekstra politioppbud utenfor Åråsen bud om.

Men 1. omgang var intet fyrverki. Her var mange OK prestasjoner mellom de to 16-meterne. Innenfor 16-meterne - derimot - var det som ble prestert håpløst.

Vi noterte ingen målsjanser. Nærmest var Lillestrøm-stopper Frode Kippe etter 13 minutter. Han headet ballen i stolpen og ut på corner, men ble avblåst for frispark.

Rosenborgs Pål André Helland hadde et brukbart skudd på mål i det 29. minutt. Men som mange andre skudd i denne omgangen: Presisjonen manglet, og til pause var lagene like langt: 0-0.

Det som kunne blitt bra i 1. omgang - når målene uteble - var Lillestrøm-supporternes «plakataksjon». De oppfordret tilskuerne til å hoppe opp og ned på tribunen etter 17 minutter, men her ble nesten bare den mest hardbarkede fansen med.

Det er langt fra Lillestrøm til Istanbul ...

Flere sjanser Lillestrøm kom best i gang i 2. omgang. Palmi Rafn Palmason hadde en fin mulighet etter knappe to minutter, men kom for skrått på keeper Daniel Örlund.

Rosenborg og Mike Jensen hadde en OK sjanse rett etterpå, men Jensen skled i skuddøyeblikket. Starten av 2. omgang bød på mer action enn i hele 1. omgang, og vi skal ikke ta med alle mulighetene her.

Den økte intensiteten i kampen satte også fyr på tribunen. Åråsen ønsket mål, slik at bataljen ble løftet opp på et nytt nivå.

Og den første scoringen kom, i det 68. minutt. Det var en fabelaktig prestasjon av Pål André Helland. Han driblet seg forbi Lillestrøm-forsvaret på høyrekanten. Fra 16-meteren skrudde han ballen forbi keeper Otieno.

En herlig prestasjon av Helland, som har slitt med kramper på baksiden av låret den siste tida.

Sammenliknet med Robben Lillestrøm hadde muligheten til å utlikne, men Rosenborg ryddet unna. Det hjalp ikke at Lillestrøm-fansen sang at de hater trønderbart.

Mike Jensen økte ledelsen til 2-0 ett minutt før slutt.

- Det var vår beste bortekamp denne sesongen, sier trener Kåre Ingebrigtsen, som sammenliknet Hellands prestasjon med hva Arjen Robben er i stand til å gjøre.

- Men han har mindre hår enn meg, sa en spøkefull Helland i pressesonen etter kampen.

FEIENDE SCORING:  Pål André Helland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FEIENDE SCORING: Pål André Helland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer