Hellas frykter alle

Landslagssjef Rehhagel er paranoid.

Hellas\' tyske landslagssjef Otto Rehhagel er lettere paranoid. Etter fredagens EM-trekning frykter han alle lagene i gruppe C.

- Vi må være i psykisk og fysisk toppform. Vår erfaring er at et hvilket som helst lag, selv på en gjennomsnittsdag, kan oppnå toppresultater. Derfor må du forberede deg godt før hver kamp. Og har de en liten sjanse til å nå EM, vil de bruke sjansen og gi 150 prosent, sier den greske landslagssjefen Otto Rehhagel til UEFA.com.

Ingen frykter mesterne

Fredag ble det klart at Norge møter Hellas, Tyrkia, Bosnia-Herzegovina, Ungarn, Moldova og Malta i EM-kvalifiseringen. Og selv om regjerende europamester Hellas er i gruppa, er det ikke alle landslagssjefene som frykter nasjonens landslag.

- Hellas er regjerende mestere, men det at de ikke klarte å kvalifisere seg til VM ser jeg på som et tegn på at de ikke er like gode som de var. Tyrkia har også hatt mange dårlige resultater i det siste, så vi har trukket en god gruppe. Jeg har troen på at vi kan kvalifisere oss til EM, sier Blaz Sliskovic, landslagssjef for Bosnia-Herzegovina som var glad nasjonen ikke trakk Romania, Russland eller Tsjekkia.

Liten respekt

Heller ikke den tyrkiske landslagssjefen Fatih Terim har den helt store respekten for Hellas.

- Vi har trukket en relativ enkel gruppe, sammenliknet med andre lag, så vi er positive. På den annen side har vi fått Ungarn og Bosnia-Herzegovina som begge søker etter en ny identitet. Vi skal ikke over- eller undervurdere våre motstandere. Hellas var fantastiske som vant EM for to år siden. At de ikke kvalifiserte seg til VM motiverer dem nok ekstra. De vil være laget å slå, men vi skal vinne kvalifiseringen, sier han.

IKKE FORNØYD: Otto Rehhagel frykter alle EM-motstanderne. Foto: Scanpix
IKKE FORNØYD: Otto Rehhagel frykter alle EM-motstanderne. Foto: Scanpix Vis mer

Gir ekstra krefter

Landslagskaptein for Malta, Gilbert Agius, ser det som en ære å spille mot den regjerende mesteren. Og han mener det vil ha litt å si når lagene møtes i EM-kvalifiseringen.

- Det vil gi oss litt ekstra for å gjøre litt ekstra, sier han og lister opp Tyrkia og Norge som de tøffeste motstanderne.

- Tyrkia er en meget vanskelig motstander, særlig på hjemmebane. Norge er den andre vanskelige motstanderen i vår gruppe. Men jeg tror at hvis vi holder fokus på våre øvrige kamper, så kan vi ta noen poeng, avslutter han. (ANB)