- Hellas holder et middels europeisk nivå

Drillo tror ikke grekerne scorer.

• Direkte kl. 19.00: Norge - Hellas

(Dagbladet.no): Norge står overfor en formidabel oppgave mot gruppeleder og regjerende europamester Hellas i kveld. Men Egil «Drillo» Olsen ser ingen grunn til overdreven respekt.

- Verken Hellas, eller Tyrkia for den saks skyld, tilhører den absolutte europatoppen. De holder et middels nivå i Europa, akkurat som Norge, sier Drillo til Dagbladet.no.

Han holder Åge Hareides menn som favoritter på Ullevaal, men er uenig med dem som hevder at Norge vinne for å holde EM-håpet levende.

- Vi må ikke vinne, selv om vi da tar et gedigent steg mot EM. Selv med tap har vi fortsatt en sjanse, mener Drillo.

- Minner ikke om Drillos

De fleste forventer et gjerrig og kynisk gresk lag i kveld, som først og fremst kommer til å satse på dødballer. En mann som Steffen Iversen har uttalt at Hellas minner mye om Drillos fra 90-tallet.

Det er en påstand Drillo tar avstand fra.

- Hellas holder et middels europeisk nivå

- Nei, vi ligner definitivt ikke. Otto Rehhagel, som jeg kjenner litt som person og trener, holder seg til typisk tysk tradisjon. De spiller mer markeringsorientert enn det vi noensinne gjorde. Likhetspunktene som Ivers kanskje tenkte på, er at de er kyniske og gjerrige, og slår en del langt. Og her i Norge er det jo en del fotballinteresserte som ikke har fått med seg at Drillos var mer enn langpasninga, sier han.

Og han ramser opp enda flere ulikheter.

- På bortebane tar de få sjanser framover. Drillos på 90-tallet tok masse sjanser framover.

- Mye taler for en målfattig kamp?

- Det blir ikke lett for oss å score. Men jeg tror ikke Hellas scorer. Det blir på en dødball, i så fall, spår han.

PS! Drillo får ikke sett Norge - Hellas i kveld, men skal kommentere England - Russland på Viasat 4.

IKKE NOE STORLAG: Hellas vant EM i 2004, men tapte masse kamper etterpå. Nå topper de Norges kvalikgruppe, men Drillo ser ingen grunn til å hausse opp kveldens motstander. Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP
IKKE NOE STORLAG: Hellas vant EM i 2004, men tapte masse kamper etterpå. Nå topper de Norges kvalikgruppe, men Drillo ser ingen grunn til å hausse opp kveldens motstander. Foto: Daniel Sannum Lauten/AFP Vis mer
- Hellas holder et middels europeisk nivå
HAR NORGE SOM FAVORITT:</B> Egil Drillo Olsen tror Norge vinner, men mener vi fortsatt er med i kampen om en EM-plass om det skulle bli tap på Ullevaal i kveld.