Hellas jublet for heldig poeng

- Marginene var ikke med oss, sier Hareide etter 2-2.

Norge - Hellas 2-2 ULLEVAAL (Dagbladet.no): Mens grekerne jublet heftig, marsjerte John Arne Riise rett i garderoben da dommeren blåste av fire minutter på overtid.

Det sier det meste om hvem som hadde mest grunnn til å være fornøyd med 2-2 på Ullevaal.

- At vi ikke vinner skjønner jeg ikke, sier John Arne Riise til Dagbladet.no

- Gutta viste god moral og trykte på det vi kunne. Dødballene kunne gitt oss flere i dag, men desverre har vi ikke marginene med oss denne gangen, sier Åge Hareide til TV2 etter kampen.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvorvidt Hellas nå kan regnes som vinnere av gruppa, og at det blir Norge og Tyrkia som skal slåss om andreplassen.

- Hellas skal møte Tyrkia, vi har alle tre fortsatt vanskelige kamper igjen. Det er åpent, Tyrkia vinner vel i kveld vil jeg tro. Vi vet ingen ting ennå, og får se hvordan det går. Det blir jo litt bitterhet, men sånn er fotball av og til, Vi får gå løs på nye oppgaver

To ganger lå Norge under mot Hellas etter markeringsglipper av Brede Hangeland. Begge ganger reiste de seg mesterlig.

Dessverre for Norge ble John Arne Riises vanvittige 2-2-mål i 1. omgang kampens siste. For så gode som våre beste menn var i kveld, hadde de fortjent det de desperat jaget de siste 45 minuttene: Målet som ville gitt alle tre poengene.

- Kampen ble vanskelig fordi vi kom bak to ganger, det er ikke bra å gjøre det på to dødballer i en slik kamp, sier Hareide.

I stedet fikk Hellas ufortjent det ene poenget de kom for - som gjør at de blir værende på toppen av tabellen, med Norge to poeng bak på 2. plass.

Trøsten får være at Norge viste hvorfor vi har fått troen på landslaget igjen. For gjennom store deler av kampen hadde de grekerne - som ikke hadde sluppet inn et eneste bortemål i kvaliken før i kveld - i kne.

Hangeland sov

Det ble advart mot dødballene til Hellas før kampen. Men Brede Hangeland så ikke ut til å ha fått med seg advarslene.

Bare sju minutter inn i kampen fikk grekerne sin første corner. Først sov Jan Gunnar Solli på første stolpe, slik at Konstantinos Katsouranis fikk headet ballen på tvers av feltet. På bakerste stolpe glapp Hangeland markeringen av midtstopper Sotitios Kyrgiakos. Han stupte fram og headet vakkert tilbake i lengste hjørne.

Dermed hadde Norge fått en grusom start på kampen, men gutta lot seg ikke knekke. I stedet tok de kontroll over kampen, presset Hellas inn i egen boks, og det lå en utlikning i lufta.

Den kom etter 14 minutter.

Farlig Carew

Etter en serie med farlige cornere fra John Arne Riises praktfulle venstrefot, lyktes endelig John Carew. Den vaklende Hellas-keeperen Konstantinos Chalkias forsøkte å bokse ballen unna, men bokset rett i panna på John Carew. De innbitte ansiktsuttrykkene sa alt om hvor viktig det målet var.

Noen minutter senere kunne Carew scoret sitt andre, da han kom alene med keeper etter en stikker fra meget gode Morten Gamst Pedersen.

Men vår toppscorer nølte for lenge, og banket til slutt ballen i nettveggen.

Norge virket likevel å ha kontroll på kampen, helt til Hangeland igjen sov på en gresk dødball. Håkon Opdal fikk slått headinga i stanga, men både han og John Carew var noen hundredeler for seint ute på returen.

Kyrgiakos kastet seg fram på ny, og kranglet ballen over streken. Noe ufortjent - men drepende effektivt.

Riise-perle

Etter ledermålet begynte grekerne allerede å falle som fluer, og hale ut tiden. Heldigvis fikk de ikke holde på særlig lenge.

For sju minutter før pause utliknet Norge igjen etter det som må være et av de flotteste målene med Åge Hareide som landslagssjef.

Angrepet startet helt tilbake hos Håkon Opdal. Brann-keeperen kastet ut til John Arne Riise, som spilte i medløp til Jan Gunnar Solli. Han spilte inn i banen til Gamst Pedersen på første touch, Gamsten brukte en berøring på å spille videre til John Arne Riise.

Resten tok Liverpool-proffen seg av med glans. Han førte ballen noen meter før han på praktfullt vis gjorde slik få gjør John Arne Riise etter. Kanonen fra 25 meter klistret seg opp i nærmeste kryss, via tverliggeren og fingertuppene til Chalkias.

En Riise spesial da vi trengte det som mest - og 2-2 til pause etter en usedvanlig underholdende omgang.

Kunne tapt på overtid

2. omgang fortsatte like forrykende. Først kommet Steffen Iversen nær på halv volley, før keeer Chalkias med et nødskrik fikk fingertuppene på en heading fra John Carew.

Like etter smalt det i tverliggeren bak Håkon Opdal på et gresk langskudd.

Utover i omgangen kjørte Norge kampen fullstendig, og presset Hellas på defensiven. Det siste kvarteret ble et norsk stormløp.


Martin Andresens frispark gikk gjennom hele feltet og strøk stolpen, og Bjørn Helge Riise var et skonummer fra å dytte inn 3-2 til Norge 10 minutter før slutt.

Men det kunne gått riktig galt på overtid, da Hellas kom i overtall på en kontring. Christos Patsatzoglou kom alene med Opdal, men ble presset ned til dødlinja. Han trillet ut til Lymperopoulos, som klinket ballen i stanga fra 10 meter.

Det hadde vært mer enn de fortjente.