HELLAS VIL BYGGE: Grekerne sliter økonomisk, men nå vil landet bygge racerbanen tilpasset Formel 1. Her er Mercedes-fører Michael Schumacher, Red Bull-fører Sebastian Vettel og Ferraris Fernando Alonso på banen i Italia. Foto:   AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
HELLAS VIL BYGGE: Grekerne sliter økonomisk, men nå vil landet bygge racerbanen tilpasset Formel 1. Her er Mercedes-fører Michael Schumacher, Red Bull-fører Sebastian Vettel og Ferraris Fernando Alonso på banen i Italia. Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFFVis mer

Hellas skal bruke 213 millioner på racerbane

Sliter økonomisk, men vil ha flere turister til landet.

Den greske staten sliter økonomisk, men er likevel innstilt på å bruke 28,9 millioner euro (213 millioner kroner) på en helt ny racerbane.

Det greske utviklingsdepartementet er innstilt på å betale en tredel av summen den nye racerbanen er planlagt å skulle koste. Den totale kostnadsrammen er på 94 millioner euro (690 millioner kroner).

Regjeringen i det kriserammede landet godkjente prosjektet i mai. Begrunnelsen er at investeringen vil føre til at flere turister besøker landet, og et argument er også at byggingen av prosjektet vil få folk i arbeid.

Det er også håp om at racerbanen skal bli godkjent til bruk for formel 1, og at det kommer til å bli kjørt VM-runder på den nye banen i framtiden, ikke bare når det gjelder formel 1, men også VM-runder i roadracing og gokart.

Banen vil bli bygget i byen Fares nordvest i landet, og det er meningen at den skal stå ferdig i løpet av de neste tre årene.

(NTB)