Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hellas utestengt fra internasjonal fotball

Er i Norges EM-gruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hellas er utestengt fra all internasjonal fotball på ubestemt tid. Bakgrunnen er at den greske regjeringen nekter det greske fotballforbundet suverenitet i saker som har med fotballen å gjøre.

Avgjørelsen innebærer at alle medlemmer av det greske fotballforbundet; klubber, spillere og dommere, er forhindret fra å delta i alle internasjonale fotballkonkurranser med umiddelbar virkning. De får heller ikke arrangere internasjonale kamper på gresk jord.

Det får konsekvenser for blant annet Trond Sollied, som kan bli nektet Champions League-deltakelse kommende sesong.

I uttalelsen fra FIFA heter det:

«I september 2005 ga FIFA det greske fotballforbundet en deadline fram til 15. juli (!) 2006 til å skaffe en rettelse i sportsloven fra greske myndigheter, for å gjøre det mulig for det greske fotballforbundet å samsvare med FIFA og UEFAs regler. Til tross for gjenntatte advarsler fra både FIFA og UEFA, har den greske regjeringens ikke respektert at saker som har med fotball å gjøre utelukkende kan avgjøres av det greske fotballforbundet.»

«I stedet er de nylig presenterte planene om en ny lov for den profesjonelle ligaen nok et eksempel på innblanding fra regjeringen i fotballforbundets anliggende.»

Selv om deadlinen altså ikke utløper før om 12 dager, mener FIFA at fristen uansett ikke ville blitt overholdt.

Hellas er i Norges EM-gruppe. 7. oktober i år skal Åge Hareides menn etter planen i Hellas, men hva som skjer med denne kampen er foreløpig usikkert.

UTESTENGT: Hellas var i ekstase da de sensasjonelt vant EM i 2004. Nå er det utestengt fra all internasjonal fotball med umiddelbar virkning. Foto: REUTERS
UTESTENGT: Hellas var i ekstase da de sensasjonelt vant EM i 2004. Nå er det utestengt fra all internasjonal fotball med umiddelbar virkning. Foto: REUTERS Vis mer