Helle scoret i debuten da Stabæk slo Hønefoss 4-0

Trengte bare 11 minutter på å få sitt første i Stabæk-drakt.

RADARPAR: Veigar Pall Gunnarson og Mix spilte strålende for bortelaget. Mot slutten fikk de også hjelp av nykommer Marius Helle.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
RADARPAR: Veigar Pall Gunnarson og Mix spilte strålende for bortelaget. Mot slutten fikk de også hjelp av nykommer Marius Helle. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Stabæk 0-4.

Stabæk kom til Hønefoss desperate etter poeng, og mot et tafatt hjemmelag fikk bæringene veldig fritt spillerom.

Veigar Pall Gunnarsson og Mikkel Mix Diskerud herjet til tider med HBK-forsvaret, og Stabæk ga seg ikke før de hadde senket ringerikingene med fire mål.

Det siste fikk debutant Marius Helle glede seg over å sette inn.

- Det var herlig å debutere med scoring. Da jeg fikk sjansen i bakrommet var jeg fast bestemt på å sette ballen i nota. Nå håper jeg på tillit i neste kamp, sier innbytter Helle, ifølge NTB.

- Dette smakte ekstra godt. I dag var vi gode og fikk til angrepsspillet i lange perioder. Nå håper jeg trenden er snudd, sier trener Jan Jönsson

To kjappe fra Stabæk
Stabæk var friskest i åpningen, og hadde Jørgen Skjelvik vært mer egoistisk etter to minutters spill, kunne bortelaget tatt føringen. Men istedet for å skyte, prøvde Skjelvik å finne Jan Tømmernes foran mål, og forsøket ble blokkert.

Veigar Pall Gunnarsson fikk en kjempesjanse fem minutter senere, når han såvidt unngikk offsidefella, med vinkelen ble litt for spiss, og skuddet strøk utenfor stolpen til HBK-keeper Thomas Solvoll.

0-1 kom i kampens 13. minutt. Stabæk fikk frispark i gunstig posisjon. Veigar Pal Gunnarssons skudd ble stusset av Jon Inge Høiliand, og Solvoll var utspilt

To minutter senere var det duket for 0-2 til bæringene.

Igjen misset HBK-forsvaret i sin offsidetaktikk, og alene med keeper Solvoll, spilte Mikkel Diskerud til Pall Pall Gunnarsson, som kunne plassere ballen enkelt i åpent mål.
 
Snytt for straffe?
Hønefoss kom mer til hektene etter Stabæks sjokkåpning, og etter 25 minutters spill ropte hjemmepublikummet på straffe.

GLAD DEBUTANT: Marius Helle jubler etter sitt første Stabækmål. Foto: Dagfinn Limoseth, Digitalsport
GLAD DEBUTANT: Marius Helle jubler etter sitt første Stabækmål. Foto: Dagfinn Limoseth, Digitalsport Vis mer

Kjetil Byfuglien slo en fin tunnel, og falt i duellen med Vegar Hedenstad. Spørsmålet er om det skjedde innenfor eller utenfor 16-meteren?

Dommer Terje Hauge vinket uansett spillet videre, til ville protester fra hjemmelaget.

Jan Tømmernes hadde en bra mulighet til å øke Stabæks ledelse til 3-0 fem minutter før full tid, men ble såpass forstyrret i skuddøyeblikket at ballen ballen smøg seg en halvmeter utenfor.
 
Scoring i debuten
Veigar Pall Gunnarsson snappet opp en stygg forsvarsmiss fra Kristian Ørn Sigursson i det 57. minutt, og med et skudd mellom beina på keeper Thomas Solvoll, satte han spikeren i HBK-kista.

I det 63. minutt ble Stabæks Daniel Nannskog-erstatter Marius Helle byttet inn for Jørgen Skjelvik, og nykomlingen fra Bryne og Addecoligaen, trengte bare 11 minutter på å finne veien til nettmaskene for Stabæk i Tippeligaen.

Fra litt spiss vinkel, satte han ballen utagbart mål i høyre hjørne for Thomas Solvoll.

Det endte 4-0 til Stabæk.