PÅ VEI TIL MØTE:  Idrettspresident Tom Tvedt (til høyre), visepresident Kristin Kloster Aasen og fotballpresident Terje Svendsen ankommer kulturdepartementet til et møte med kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ VEI TIL MØTE: Idrettspresident Tom Tvedt (til høyre), visepresident Kristin Kloster Aasen og fotballpresident Terje Svendsen ankommer kulturdepartementet til et møte med kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Helleland ikke fornøyd med svarene fra idrettslederne

Vil ha nye møter.

Tom Tvedt og flere andre norske idrettstopper var fredag inne «på teppet» hos kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Hun var ikke tilfreds og vil ha nye møter.

- Det idretten presenterte synes jeg er ikke var godt nok, sier Helleland til NTB.

- Derfor har jeg innkalt til nytt møte i neste uke hvor jeg forventer at Norges Idrettsforbund kommer med konkrete tiltak om mer åpenhet i idretten. Jeg understreker at dette gjelder sentralledet i Norges Idrettsforbund, ikke særforbund, lokale idrettslag og kretser, legger hun til.

- Jeg er opptatt av NIF, hvor 90 prosent av deres inntekter offentlig finansieres, og vil derfor stille krav til innsyn og åpenhet. Vi er enige om at vi skal møtes, og de skal presentere tiltak for hvordan de skal ha en bedre åpenhet.

Fornøyd Statsråden ville fredag blant annet høre hva lederne hadde å si om sin praksis for åpenhet.

VG har de siste ukene vært pådriver for å få ut informasjon om blant annet reiseregninger fra flere idrettsforbund. Det har avisen bare i liten grad lykkes med.

Saken har ført til stor debatt, og det var en av grunnene til fredagens møte.

Idrettsforbundet får 87 prosent av inntektene sine fra det offentlige, men siden man ikke er underlagt offentlighetsloven, er innsynsmulighetene svært begrenset.

KULTURMINISTER:  Linda Cathrine Hofstad Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KULTURMINISTER: Linda Cathrine Hofstad Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Idrettspresident Tvedt sier dette etter det snaut timelange møtet. - Dette var et veldig godt og konstruktivt møte. Kulturministeren er fornøyd med den måten vi rapporter på. Så har vi fått noen utfordringer fra Helleland. De tar vi med tilbake til idrettsdemokratiet, drøfter det og kommer så tilbake til ministeren, sier Tvedt til NTB.

- Vi har ingen formål å gjemme oss bak noen ting. Vi skal se på det vi gjør. Vi er en åpen organisasjon. De innspillene vi fikk i dag var positive.

Vår opplevelse er at vi er åpne. Alt ligger tilgjengelig på våre nettsider. Utfordringen vår ligger i å kommunisere dette.

Bedring - Syndes du dere bør ta litt selvkritikk rundt åpenhet?

- Jeg vil ikke bruke begrepet manglende åpenhet, men jeg oppfatter klart og tydelig at vi ikke kommer gjennom på åpenhet når det gjelder alle disse dokumentene. På det området må vi bli bedre. Vi må se på våre egne rutiner, sier Tvedt. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.