Helleland blir ikke Europas kandidat i WADAs presidentvalg

Helleland vraket i WADA

Polens idrettsminister Witold Banka ble valgt som Europas kandidat til presidentvervet i Verdens antidopingbyrå (WADA) på bekostning av Linda Hofstad Helleland.

VRAKET: Linda Hofstad Helleland nådde ikke opp i kampen om å bli Europas kandidat til vervet som ny WADA-president. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VRAKET: Linda Hofstad Helleland nådde ikke opp i kampen om å bli Europas kandidat til vervet som ny WADA-president. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder flere kilder onsdag, deriblant Banka selv på Twitter.

- Europa har valgt meg som offisiell kandidat til posten som president i WADA. Det er en stor ære for meg, tvitret Banka.

Den 34-årige tidligere sprinteren har sittet i Polens nasjonalforsamling siden 2015. I fjor sommer sa han til AFP at han som WADA-president ønsker å jobbe for bedre samarbeid mellom idrettsforbund og nasjonale myndigheter for å skape en mer effektiv plattform i antidopingkampen.

Banka ble valgt til kandidat i en avstemning i Europarådet i Strasbourg. Han fikk 28 stemmer mot 16 for nåværende WADA-visepresident Helleland.

Helleland har vært en markant røst i WADA-styret og var sterkt kritisk til fjorårets beslutning om å slippe Russlands antidopingbyrå RUSADA inn i varmen igjen før alle betingelsene var oppfylt. Hun gikk nylig ut av regjeringen, der hun var barne-, familie- og likestillingsleder. Hun blir i stedet Høyres fraksjonsleder i næringskomiteen på Stortinget.

Den belgiske politikeren Philippe Muyters var også med i kampen, men han fikk bare 5 stemmer og endte langt bak de to andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer