Ole Gunnar Solskjær

- Heller bensin på «myte»-bålet

Nok en gang kunne Ole Gunnar Solskjær trekke et lettelsens sukk etter å ha vunnet en kamp som han «måtte vinne». The Guardian-skribent har en klar formening om hvem Solskjær bør benytte på midtbanen.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær har tidligere vist at han takler det harde presset som Manchester United-manager. Foto: Martin Rickett / PA Photos
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær har tidligere vist at han takler det harde presset som Manchester United-manager. Foto: Martin Rickett / PA Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere minutter på overtid reddet Cristiano Ronaldo seieren på Old Trafford. Det skjedde etter at Villarreal tidvis herjet med Ole Gunnar Solskjærs menn i Champions League onsdag kveld.

Solskjær har den siste tiden igjen måtte kjenne på presset om å måtte levere, og onsdagens seier var sårt tiltrengt for en nordmann som hadde tapt de to foregående kampene i Premier League.

- Forskjellen på uavgjort og seier er himmel eller helvete. Dette gir ro for Solskjær. Det er mye vanskeligere å argumentere mot suksess, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo sikret seieren for Ole Gunnar Solskjær og co. onsdag kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble
MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo sikret seieren for Ole Gunnar Solskjær og co. onsdag kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Forventning om suksess

Fotballskribent i The Guardian, Jonathan Wilson, har i en lengre artikkel beskrevet hvorfor han mener onsdagens seier var et lite varsko for Manchester United.

- Hvor mye tid kan kjærligheten kjøpe deg? At Manchester United-supporterne ønsker at Ole Gunnar Solskjær skal lykkes er udiskutabelt. Ikke bare scoret han avgjørende mål, han legitimerte en gylden æra. Hvem vil ikke at en hjemvendt helt skal føre klubben tilbake i toppen igjen?, spør han seg.

- Men håpefulle tanker vil ikke organisere en midtbane, skriver han videre.

ARRESTERER JOURNALISTEN: Ole Gunnar Solskjær var som vanlig i godt og spøkefullt humør da han møtte pressen. Video: Rødt Kort. Vis mer

Onsdagens seier var et veldig lite, men viktig skritt på veien for Solskjærs mulighet til å ta sitt første trofé som United-manager.

- Det er nå en forventning om suksess, men den virker å være lenger unna enn noen gang, mener Wilson.

Problemet

I lengre tid har et av diskusjonstemaene vært hvilke midtbanespillere Solskjær skal sette sin lit til. Med spillere som Paul Pogba, Bruno Fernandes, Donny van de Beek, Fred, Scott McTominay og Nemanja Matic, har den norske manageren et luksusproblem.

The Guardian-skribenten viser til statistikken over seiersprosenten med noen av de forskjellige midtbanekonstellasjonene.

For problemet, slik han ser det, er at Solskjær ofte er nødt til å utelate én av de kreative midtbanespillerne. Statistikken viser nemlig at nordmannen har best seiersprosent med Fred og McTominay i tospann på midten.

Han mener det er en myte at United presterer bedre med alle de kreative midtbanespillerne på banen.

Med duoen på banen har United en seiersprosent på 62 %, med to scorede mål i snitt og 0,93 scoringer imot.

DUO: Fred og Scott Mctominay er statistisk sett et godt valg for Solskjær på midtbanen. Foto: Reuters/Andrew Boyers
DUO: Fred og Scott Mctominay er statistisk sett et godt valg for Solskjær på midtbanen. Foto: Reuters/Andrew Boyers Vis mer

Men uten de to midtbanespillerne er seiersprosenten på 52 %. Statistikken Wilson viser til viser også at de scorer betydelig færre mål per kamp (1,73) og slipper inn betydelig flere mål (1,15) uten de to sammen på midten.

Mot Villarreal ble de røde djevlene tidvis herjet med, men som så ofte før, fikk United sikret seieren kort tid før slutt.

Wilson tror det bare er tidsspørsmål før United-laget blir hardere straffet.

Beintøft program

Lørdag venter Everton på hjemmebane for Manchester United i Premier League.

Laget ligger på 4.-plass, bare ett poeng bak serieleder Liverpool, men har foreløpig hatt et enklere kampprogram enn de andre tittelrivalene.

Etter Everton-kampen venter fire tøffe oppgjør. Da møter Solskjær Leicester, Liverpool, Tottenham og Manchester City på rekke og rad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer