- Heller Championship enn et år til som det siste i Fulham

Bjørn Helge Riise er sikker.

HAR GODFØLELSEN: Bjørn Helge Riise priser seg lykkelig over å ha kommet til Sheffield United, og føler seg strålende forberedt til kampen mot Danmark.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
HAR GODFØLELSEN: Bjørn Helge Riise priser seg lykkelig over å ha kommet til Sheffield United, og føler seg strålende forberedt til kampen mot Danmark. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Følg Norge - Danmark i fotballstudio i morgen kveld!

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Bjørn Helge Riise visste han måtte finne seg noe annet, og han fant det i Sheffield United.

Etter et vanskelig år med lite spilletid i Fulham, en situasjon som ikke bedret seg mye da Mark Hughes tok over som manager, har Riise fått tillit i Championship-klubben - og han har levert.

- Det har vært utrolig positivt for min del. Jeg har alltid visst at formen har vært ganske bra, men det er viktig å spille fotballkamper. Drillo vil at jeg skal spille fotballkamper, og nå har jeg fått fem kamper på 90 minutter. Formen er kjempebra, jeg føler at jeg er fit for fight nå, sier Riise til Dagbladet.

- Hvordan passer Championship din spillestil?

- Championship passer meg utmerket. Tempoet er ganske høyt, og det er litt mer kjøtting der enn i Premier League, men det blir du vant til. Sheffield spiller 4-4-2, og jeg brukes på høyrekant. De vil gjerne at jeg skal veksle mellom å gå innover i banen og trekke meg ut, og den miksen passer meg veldig bra, sier Riise.

Kan fortsette i Championship
Den oppløftende starten i den nedrykkstruede klubben har gitt Bjørn Helge Riise fornyet optimisme med tanke på fotballframtiden i England.

Riise har selskap av blant andre Steffen Iversen og Petter Vaagan Moen på nest øverste nivå, og åpner for å fortsette karrieren i Championship, om det kommer til det.

- Ja, jeg er åpen for det meste egentlig. Jeg har ikke tenkt så mye på det i det siste, for jeg er bare glad for å komme meg ned og spille kamper, og hjelpe Sheffield med å holde plassen, sier han.

- Jeg får ta en evaluering etter denne sesongen, og sette meg ned og snakke med Fulham. Men det er en ting som er sikkert, jeg skal ikke sitte et år til slik som jeg har gjort det siste i Fulham, sier Riise.

- Du har ment formen har vært god hele tida, men sett litt i ettertid, hvor viktig var det å komme seg vekk?

- Det har vært en god ting for meg. Litt for å finpusse formen og touchen, men også for selvtilliten sin del. Mye av fotball har med selvtilliten å gjøre. Føler du deg pigg og frisk og i kampform, så presterer du også bedre, sier Riise til Dagbladet.

Gruer seg aldri
I morgen starter han høyst trolig igjen for Norge mot Danmark, i en midtbanefemmer som har imponert i EM-kvaliken.

Danmark-kampen på Ullevaal er utrolig viktig, men en offensiv Bjørn Helge Riise, som blant annet har uttalt at han ville blitt «drittsur» om han ble vraket, bare gleder seg.

Derfor fnyser han av spørsmålet fra en journalist som lurer på om betydningen av Danmark-kampen også kan føre til at han gruer seg litt.

- Gruer meg, nei! Jeg har aldri gruet meg til en fotballkamp. Det blir så klart litt sommerfugler i magen, men det skal du ha, sier han.