- Heller død enn på vannvogna

LONDON (Dagbladet): George Best (54) gir blanke i legenes advarsler mot å røre alkohol igjen. - Jeg vil heller dø enn å gå på vannvogna.

Det sier Best ifølge britiske aviser. Den gamle fotballstorhetens agent bekrefter at alkoholikeren Best har havnet utpå. Igjen:

- Det har versert rykter om at Best har drukket igjen, og jeg må bare beklage og si at det er sant. Han har tatt seg noen drinker de siste dagene, sier Phil Hughes.

Også kona til Georgie Boy, Alex, bekrefter at hennes husbond har latt seg friste til å besøke den lokale puben. Ved parets nye hjemsted rett utenfor Belfast.

Leversvikt

Ifølge agent Hughes har Best følt seg syk og lei de siste ukene etter at han ble innlagt på sykehuset med lungebetennelse. I fjor var han innlagt for leversvikt. Legene ga da Best ett eneste alternativ: Aldri mer alkohol.

- Leveren til Best er så ødelagt at ett eneste glass alkohol kan ta livet av ham, hevdet professor Roger Williams. Det var han som behandlet fotballgeniet i fjor.

Etter et langt sykeleie i London bestemte Best at han og kona skulle flytte fra Chelsea-området og til hjemlandet Nord-Irland. Dette for å slippe storbyens mange fristelser. Men, profesjonelle alkoholikere finner alltid rom for en pinne.

Playboy United

Best skulle denne helga ha vært sidekommentator da Nord-Irland møtte Tsjekkia, men han trakk seg grunnet sykdom. Best spilte for Manchester United - ble blant annet Europacup-mester i 1968 - og han blir regnet som en av de største ved siden av Pelé.

Problemet til Best var at han elsket playboytilværelsen, et liv fylt med blonde piker, vin, sang og mer brennevin.