- Heller ferie enn fotball

HARSTAD (Dagbladet): - Fotball betyr ikke alt. Ferie er bedre, ler Gunnar Wilhelmsen. Mens spillere og ledelsen for øvrig satt i krisemøter på klubbhuset i Tromsø, hygget TIL-formann Gunnar Wilhelmsen seg med festspill, ferie og kjæresten Elin Østraat - i Harstad.

- Hadde det vært nødvendig, ville jeg reist hjem. Men dramatikken er nå over. Det har jeg fått beskjed om på telefon, sa en smilende og avslappet Wilhelmsen til Dagbladet ved 15-tida.

I går kveld hygget han seg derfor med kjæresten Elin (programleder på NRK TV) på Morten Abel-konsert.

I Wilhelmsens fravær møttes først ledelsen i TILs sportslige apparat - det vil si trener Terje Skarsfjord, spillerutvikler Bård Flovik og sportslig leder Tore Rismo. De ble enige om å gi seg selv støtte. Så kom spillergruppa sammen - og ble enige om det samme. I samarbeid har de involverte bestemt seg for at full tillit, satsing på interne virkemidler, vurdering av formasjonsendringer på banen og intensivert jakt på forsterkninger er det som skal til.

Formasjonsendringene kan komme allerede i morgen, i cupkampen mot Harstad. Men Wilhelmsen reiser fra festspillbyen og hjem til Tromsø samtidig som trener Skarsfjord tar med seg spillerne motsatt vei.

- Jeg skal under kniven i Tromsø, og den operasjonen har allerede vært utsatt tre ganger. Så «gutan» får klare seg uten meg, sier han. Da TIL gikk på 0-4 for Lyn søndag, satt Wilhelmsen og grillet sammen med kjæresten.

<B>GA KATTEN I «GUTAN»: Tromsø-leder Gunnar Wilhelmsen prioriterer ferie og kjæresten, NRK-kjendis Elin Østraat framfor fotballen om dagen.