TUNGT:  De norske jentene valgte å bruke sørgebånd på OLs åpningsøvelse.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TUNGT: De norske jentene valgte å bruke sørgebånd på OLs åpningsøvelse.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Heller ikke Ukraina får lov til å bruke sørgebånd i OL

IOC mener det er umulig å gjennomføre.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har avslått en forespørsel fra ukrainske utøvere om å få bruke sørgebånd i OL-konkurranser.

De ønsket å gjøre det av respekt for de minst 25 menneskene som har mistet livet i opptøyene i Kiev de siste dagene, melder nettstedet R-sport.

Smerte - I smerte over tapet av våre landsmenn har Ukrainas olympiske komité bedt IOC om å la ukrainske utøvere bruke svarte sørgebånd som et uttrykk for sorg og sympati, meldte den ukrainske OL-komiteen på sitt nettsted.

- Svaret vi har fått er at det ifølge det olympiske charter ikke er mulig å tillate dette.

Ukrainas idrettspresident Sergej Bubka kom onsdag med en oppfordring om at «olympisk våpenhvile» må innføres i Ukraina og at volden skal opphøre.

Nei,nei,nei Det er ikke første gang i lekene at IOC har vist til sitt charter i slike spørsmål. IOC minnet det norske laget om sitt reglement etter at Norges kvinner gikk med sørgebind i skiathlon etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror døde plutselig.

Flere utøvere har fått nei til å bruke klistermerker til minne om den avdøde snowboardstjernen Sarah Burke.

Ukrainas kvinnelag trakk seg onsdag fra lagsprinten i langrenn. Det ble spekulert i om det hadde sammenheng med den politiske situasjonen i hjemlandet, men offisielt var det på grunn av skade. Flere andre ukrainske utøvere var i aksjon i ulike idretter onsdag.

(NTB)