STADIG MER UPOPULÆR: Steve Kean har et poengsnitt på under en som sjef i Blackburn, og det tærer på tilliten blant supporterne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
STADIG MER UPOPULÆR: Steve Kean har et poengsnitt på under en som sjef i Blackburn, og det tærer på tilliten blant supporterne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

- Heller Solskjær enn Steve Kean

Norske Blackburn-supportere håper manageren har fått dødskysset.

Fotballstudio kl. 13.45: Blackburn - Arsenal
Fotballstudio kl. 18.00: Fredrikstad - Molde

(Dagbladet): Det er et godt stykke fra Blackburn-ryktene rundt Ole Gunnar Solskjær til at nordmannen får fast ansettelse som manager på Ewood Park - for å si det forsiktig.

For Blackburn-supporterne er det imidlertid en lettelse at det i hele tatt begynner å oppstå spekulasjoner rundt hvem som skal overta etter Steve Kean.

- Det første jeg tenkte da jeg leste om Solskjær, var at nå var det på høy tid at det kobles noen nye manager til klubben, sier Morten Solberg Helgerud, talsmann for Blackburn Rovers Supporters' Club Norway (BRSCN).

- Jeg er også av den oppfatningen av at Kean ikke er rett mann for oss. Jeg frykter supporterne ser det tydelig, men er usikker på om eierne ser det like tydelig, sier han til Dagbladet.

Eiernes mann
Steve Kean har vært en omstridt mann helt siden han fikk jobben i januar 2011. Både han og assistent John Faxe Jensen har samme agent, Jerome Anderson og Sport, Entertainment and Media Group (SEM).

Anderson var også sentral i oppkjøpsprosessen som lot Blackburn havne i indiske Venky's hender, i den påfølgende usikkerheten rundt klubbens framtid, og til slutt sparkingen av populære Sam Allardyce.

Derfor frykter mange Blackburn-supportere at Steve Kean fikk jobben av helt andre årsaker enn sportslige.

- Statistikken er forferdelig (Kean har vunnet to ligakamper siden januar, journ.anm), og Steve Kean mangler erfaring. Han kom fra ingenting, og ansettelsen var greit som en midlertidig løsning. Men at han plutselig fikk treårskontrakt? Det har han ikke fortjent, sier Morten Solberg Helgerud.

- Signalene er at han er en bra mann med spillerne, men han er ikke den type profil som kan ta klubben framover. Han framstår som vinglende, og vi kommer alltid tilbake til snakket om at han har eierne i ryggen, sier han.

Blackburn-supporterne håper nå eierne hører på fansen, og finner en ny mann til å styre Morten Gamst Pedersen og resten.

BLACKBURN-BRØDRE: Venky's-brødrene Balaji og Venkatesh Rao har gitt klubben større økonomiske muskler, men fansen er usikre på om de har kompetansen som skal til for å heve det sportslige nivået.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
BLACKBURN-BRØDRE: Venky's-brødrene Balaji og Venkatesh Rao har gitt klubben større økonomiske muskler, men fansen er usikre på om de har kompetansen som skal til for å heve det sportslige nivået.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Nå må det først bekreftes at Kean skal ut, men Ole Gunnar Solskjær ville vært bedre enn Kean, spør du meg. Samtidig er det andre navn jeg heller ville hatt enn Solskjær også, drømmealternativet akkurat nå hadde vært Mark Hughes. Alan Shearer kan jeg også tenke meg, sier Solberg Helgerud.

- Hvordan er inntrykket ditt av de nye eierne etter den første tiden?

- Eierne brukte mer penger i sommer enn forrige eier ville gjort, og det er et bra tegn. Men vi er fortsatt usikre på om de har den fotballfaglige forståelsen som skal til, for eksempel med tanke på managersituasjonen.

- De gikk inn i sommeren uten en fullstendig administrasjon på plass, og det har kommet inn ferske ansikter vi ikke kjenner foreløpig. De har mye å bevise, men de har i hvert fall brukt noe penger på spillere jeg mener styrker stallen, sier Solberg Helgerud.

Dødskysset
De indiske eiernes uttalte støtte til Steve Kean håper han er den typen fotballeiere gjerne kommer med når det nærmer seg slutten.

- Jeg håper det er dødskysset. Jeg kan ikke skjønne at Kean skal klare å snu dette, sier BRSCN-talsmannen.

Første forsøk er altså Arsenal i formiddag, og kanskje er det nettopp en London-klubb i mini-krise som er den beste motstanderen for Blackburn akkurat nå?

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at det er et bra tidspunkt å møte Arsenal, men det er mulig det er bra for Arsenal å møte oss nå også, sier Morten Solberg Helgerud til Dagbladet.

- De nye spillerne som har kommet inn har ikke satt seg skikkelig hos oss heller. Vi må være optimistiske, men Arsenal har mange gode enkeltspillere som kan avgjøre kamper, mener han.