Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Heller Suarez og Carroll enn Torres i toppform

Gerrard sier han følte seg sviktet av spanjolen.

KJØLIG MØTE: Steven Gerrard lot være å se Fernando Torres i øynene da de tok hverandre i hånda foran kampen på Stamford Bridge, bare en uke etter at spanjolen byttet ut rødt med blått. - Vi følte oss sviktet, på samme måte som supporterne, røper Gerrard. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
KJØLIG MØTE: Steven Gerrard lot være å se Fernando Torres i øynene da de tok hverandre i hånda foran kampen på Stamford Bridge, bare en uke etter at spanjolen byttet ut rødt med blått. - Vi følte oss sviktet, på samme måte som supporterne, røper Gerrard. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

(Dagbladet): Steven Gerrard innrømmer for første gang at han følte seg sviktet da Fernando Torres stakk til Chelsea.

Men i etterpåklokskapens navn er Liverpool-kapteinen glad det endte slik det gjorde.

- Hvis du hadde gitt meg valget mellom en Torres i toppform, og Carroll og Suarez, ville jeg valgt det siste. Jeg vil si Liverpool er bedre stilt to, med to klassespisser i stedet for én, sier Gerrard ifølge Sky Sports.

Mener Torres tapte seg etter debutsesongen
Carroll har til gode å vise seg skikkelig fram på Anfield, mens Suarez allerede er blitt en publikumsyndling med sin uforutsigbare og frekke spillestil. Det siste eksemplet var avslutningen over hodet på keeper fra nesten død vinkel i 2-0-seieren mot Sunderland - men også dribleraidet mot Manchester United var av typen som fikk supporterne til å klype seg i armen.

- Suarez har bare spilt to eller tre kamper, og han har gjort det fantastisk. Vi vet at han kommer til å bli en toppspiller for oss, etter å ha sett ham på treningsfeltet og i de første kampene. Han er sterk, god teknisk og scorer mål, sier Gerrard.

Å overgå debutsesongen Fernando Torres hadde på Anfield tror han derimot kan bli tøft.

- Fernando var skremmende god det første året han var her. Det var nok den beste sesongen hans, for etter det sleit han med skader og formen. Men jeg pleide å elske å spille sammen med ham.

Trist avskjed
Torres fikk mye kritikk for kroppsspråket sitt den siste tiden i Liverpool, mange mente han utstrålte en negativitet som gjorde ham til en skygge av spilleren han var.

Om kroppsspråket har bedret seg siden han ble klar for Chelsea har ikke prestasjonene blitt stort bedre: Etter sju kamper venter Torres fortsatt på sin første scoring.

Det er neppe mange i garderoben på Anfield som depper over det. For Gerrard røper at det var flere som følte seg sviktet da Torres la inn skriftlig søknad om å bli solgt tre dager før overgangsvinduet stengte.

- Det var trist at han dro og måten han gjorde det på, for han var dyrket av fansen, av folkene rundt klubben og av oss spillere. At han plutselig tok avgjørelsen om å forlate oss i løpet av et par uker var trist for oss. Vi følte oss nok litt sviktet, på samme måte som supporterne gjorde det, sier Gerrard - som for øvrig selv ba om å bli solgt til nettopp Chelsea i 2005. Men Gerrard kom etter hvert på andre tanker, og trakk tilbake overgangssøknaden.

Uten Torres, men med Kenny Dalglish som manager og Luis Suarez i angrepet, har pila pekt jevnt oppover for Liverpool. De har bare tapt én av seks uten «El Nino», vunnet fire av dem og klatret til sjetteplass på tabellen. Opp til Tottenham på plassen foran - som gir europacupspill - skiller nå bare fire poeng (riktignok med én kamp mer spilt, journ.anm).

Men Gerrard sikter enda høyere enn femteplassen - og har et lite håp om å passere Manchester City i de resterende kampene.

- Tottenham er fortsatt med i kampen om Champions League, og City har vært ustabile den siste tida, så forhåpentligvis kan vi legge press på dem, sier han.

MENER LIVERPOOL KOM STYRKET UT: Gerrard foretrekker Andy Carroll og Luis Suarez i Liverpool framfor Fernando Torres - selv når sistnevnte var på sitt beste. Foto:   (AP Photo/Tim Hales)
MENER LIVERPOOL KOM STYRKET UT: Gerrard foretrekker Andy Carroll og Luis Suarez i Liverpool framfor Fernando Torres - selv når sistnevnte var på sitt beste. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media