Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hellesund på scoringstoppen

Kim Rune Hellesund er i ferd med å bli årets komet i eliteserien. Tre scoringer mot Tromsø søndag sendte 23-åringen rett opp på scoringstoppen. Baron deppet RBK criuser videre Flo kan miste Danmark Tryggvi godtar straffen

Brynespilleren var sterkt delaktig i at Tromsø ble slått 6-1. Nå står Hellesund med åtte fulltreffere på ni kamper så langt i eliteserien.

- Jeg burde hatt fem og kunne kanskje scoret seks. Men på en dag da jeg scoret tre mål, må jeg vel være fornøyd, sa Hellesund.

Toppscorere eliteserien

 • 8 mål:
  Kim Rune Hellesund (Bryne).
 • 7 mål:
  Harald Martin Brattbakk (Rosenborg).
 • 6 mål:
  Håvard Flo (Sogndal), Erik Nevland (Viking).
 • 5 mål:
  Frode Johnsen (Rosenborg), Morten Gamst Pedersen (Tromsø)
 • 4 mål:
  Magne Hoseth (Molde), Christian Wilhelmsson (Stabæk), Thomas Hafstad (Tromsø), Tor Hogne Aarøy (Aalesund).
 • 3 mål:
  Cato Hansen (Bodø/Glimt), Stig Johansen (Bodø/Glimt), Dejan Pavlovic (Bryne), Frode Kippe (Lillestrøm), Helgi Sigurdsson (Lyn), Jan Derek Sørensen (Lyn), Fredrik Winsnes (Rosenborg), Christian Holter (Stabæk), Espen Hoff (Odd Grenland), Edwin van Ankeren (Odd Grenland), Azar Karadas (Rosenborg), Peter Kovacs (Tromsø).
 • 24 spillere har scoret to mål, 50 spillere har scoret ett. Det er gjort tre selvmål. Totalt 190 mål på 62 kamper (snitt: 3,06).

Spissen bommet på to digre sjanser der han begge ganger var alene med keeper Knut Borch.

23-åringen forklarer suksessen med tålmodighet og tro på egne ferdigheter.

Selvtillit

- Nå får jeg spille spiss, plassen jeg er mest komfortabel med. I tillegg trengte jeg fjoråret til å venne meg til elitenivået og bygge meg opp selvtillit, fortalte Hellesund.

19 minutter var gått da Hellesund sendte Bryne i ledelse. Tre minutter etterpå var Kai-Ove Stokkeland sist på 2-0-scoringen, og laget hadde fått en drømmeåpning på kampen. Dejan Pavlovic fulgte opp med to nye scoringer før Hellesund avsluttet med to fulltreffere. I mellomtiden fikk Tromsø en redusering.

Morten Gamst Pedersen måtte gå av banen seks minutter før halvtid. Tromsø-spilleren fant ingen grunn til å grave etter unnskyldninger for stortapet.

Dårlig

- Vi spilte en dårlig kamp, men Bryne var også med på å gjøre oss dårlige. Nå skal det bli godt med to ukers pause. Vi trenger det for å komme i balanse med blant annet skader, sa han.

Tromsø er etter tapet sist på tabellen, med dårligere målforskjell enn Aalesund.

Jærbuene er derimot i storslag for tiden, og de er i ferd med å skjemme bort hjemmepublikum. Torsdag vant Bryne 4-0 mot Lyn, og dermed har laget doblet både sin poenghøst (til 12) og antall scoringer (til 20) på fire dager.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media