Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hellner etter sesongens første pallplass: - Det er dette som kjennetegner oss, vi kommer tilbake!

Spår VM-suksess neste år.

PÅ PALLEN IGJEN: Marcus Hellner kom på pallen i går for første gang siden Østersund før VM i fjor. Nå tror han det svenske herrelaget reiser seg fram mot VM i Lahti neste år.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PALLEN IGJEN: Marcus Hellner kom på pallen i går for første gang siden Østersund før VM i fjor. Nå tror han det svenske herrelaget reiser seg fram mot VM i Lahti neste år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): I sesongens nest siste renn skulle det endelig lykkes for det svenske herrelandslaget i langrenn. Etter å ha sett nordmenn tapetsere det som er av seierspaller gjennom hele vinteren, plukket Marcus Hellner fram et kanonløp akkurat da de trengte det som mest. 

- Æh, en tredjeplass kan vel ikke redde hele sesongen. Men for min egen del er det i hvert fall deilig. Det er godt å kjenne at jeg kan være helt der oppe igjen, sier Hellner til Dagbladet.

Sykdom, skader og langløp, de svenske gutta har slitt med alt annet enn verdenscupløyper i år, og de nuge som skulle erstatte veteranene har ganske enkelt ikke vært gode nok til å hevde seg. 

Personlig opptur  
Gårsdagens tredjeplass var i det minste en slags oppreising for Hellner selv.

- Det har vært en ganske råtten sesong. Jeg har ikke kommet i gang før den siste måneden, men har kommet bedre og bedre tilbake syns jeg selv. Det har vært målet mitt å komme tilbake også, så det kjennes herlig å få oppfylt det, sier Hellner. 

- Man skal huske på at vi har savnet en del navn. Calle har jo ikke vært med, og jeg er overbevist om at han hadde vært med helt der oppe etter det jeg så av ham i sommer og høst. Johan Olsson har ikke gått et eneste verdenscuprenn og han har jo stått for en stor del av resultatene til laget tidligere. Daniel har ikke vært med fullt ut heller. Me så skal vi huske på at det har vært mye sykdom blant oss som har gått i verdenscupen også. Jeg tror det spiller ganske stor rolle. Laget har ikke fått ut maks, og det har vært litt uflyt. Vi har ikke gjort noen pangsesong heller, men jeg syns det fins ganske mange forklaringer. Vi savner en del navn, ganske enkelt. 

Sykdomsbonanza
Det svenskene ikke har savnet er sykdom. Calle Halfvarsson ødela hele forsesongen med sykdom, og da han såvidt stakk snuten ut i Davos før jul ble han syk igjen. 

Og i Ski Tour Canada har store deler av det svenske kvinnelaget stått av på grunn av sykdom. Hva er det egentlig med svenskene som gjør dem så sykdomsutsatte?

- Jeg har ingen anelse. Jeg vet ikke. Jeg kan bare gå til meg selv, og jeg syns jeg har hatt mye uflaks. Jeg har slitt med luftveiene mine i sesongen, og det tror jeg at har gjort meg mer mottakelig for sykdom. Jeg har aldri hatt problemer med det tidligere, men de siste årene har det kommet litt. Det er vanskelig å håndtere det i blant. Man ligger på grensa hele tida, og det ligger ikke i min natur å alltid være safe. Man vil jo konkurrere og lykkes, og da gjelder det ganske enkelt å ha litt flyt. Det har jeg ikke hatt verken på sommeren eller på vinteren i år, sier Hellner. 

- Er det noe du kan gjøre noe med?

- Ja, littegrann. Jeg får forsøke å være ekstra nøye. Lære å kjenne på kroppen hva som funker å gjøre og hva som ikke funker å gjøre. Det er noe jeg har lært av denne vinteren, hvor hardt jeg kan presse meg. Det er alpeluften som har gitt meg problemer, det er når jeg har kommet ned dit at jeg har fått problemer. Jeg får prøve å venne meg til det ved å være der i lengre perioder, kanskje være litt mindre tøff med intervallene, være litt mer forsiktig, sier han, og nærmest lover en bedre svensk sesong neste år. 

- Ja, det er noe som kjennetegner laget vårt at vi pleier å reise oss i motgang, at vi kommer tilbake. Spesielt når det er et mesterskap også så vet jeg at det er mange som kikker mot det. Calle vibrerer vel der hjemme nå og er sugen på å konkurrere, så jeg tror det kommer til å være et bra trykk på hele laget i sommer og høst. Det blir viktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media