Hellner får ingen ny VM-duell mot Northug

- Jeg er ikke overrasket, sier Northug.

Marcus Hellner vrakes fra ankeretappen på det svenske stafettlaget i morgen, og erstattes med Calla Halfvarsson

- Tidligere har Marcus vært selvsagt på sisteetappen, men resultatene viser at han har en del å gå på, sier den svenske herretreneren, Arild Monsen om grunnlaget for vrakingen.

Petter Northug er ikke overrasket over at det ikke blir noe ny stafettduell mot Hellner.

- Nei, egentlig ikke. Når Marcus ikker er i så bra form, og Calle går så bra som han gjorde i går, og virket sterk på duathlon på lørdag, så er det nok riktig å sette han på siste, sier Northug i et intervju med Expressen.

Advarer mot psykisk spill Selv om Halfvarsson er i god form, så lover svenskene at etter seieren på 15-kilometeren i går, blir det ikke lett å slå han på ankeretappen.

- Nå blir jeg vanskeligere å ha med å gjøre fremover, etter at jeg har fått senket skuldrene og tatt det gullet som jeg ønsker.

Men Northug understreker at det er mye som kan skje under en stafett, og peker blant annet på at Martin Johnsrud Sundby ikke går i morgen.

Sveriges nye ankermann har allerede gått ut og sagt at han vil ikke la seg påvirke av Northugs psykiske spill, slik Hellner gjorde under sisteetappen på VM-stafetten i Oslo for to år siden.

- Vi får se. Det er mye som kan gjøres under en stafettetappe, smiler Northug lurt når de svenske journalistene spør om han vil prøve å sette ut Halfvarsson i morgen.

Beste tredjemann på lenge Marcus Hellner har fått tildelt tredjeetappen i morgen, og svenskene håper nå på at han kanskje kan greie å gjøre en bra etappe mot Sjur Røthe. Men heller ikke det har Northug noen tro på.

- Jeg tror ikke det går an å grille Røthe, for han er i bra form. Han har tatt medalje her, og var sterk i går. Og han viste i Gällivare at han tåler rykk og fart, og jeg det er lenge siden Norge har hatt en så bra tredjemann på stafetten, advarer trønderen, som ovenfor svenskene sier at han heller frykter farten til Rikardsson og Olsson på første- og andreetappe.