GIKK IKKE PÅ LIMPINNEN: Marcus Hellner avsto fra å svare på Petter Northugs spydighet om at Sverige måtte bytte ankermann før han kom til å bli slått i en spurt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ODD ANDERSEN
GIKK IKKE PÅ LIMPINNEN: Marcus Hellner avsto fra å svare på Petter Northugs spydighet om at Sverige måtte bytte ankermann før han kom til å bli slått i en spurt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ODD ANDERSENVis mer

Hellner gikk ikke på Northug-finte

- Petter virker å være i sin vanlige form - både i kroppen og truten.

- Petter virker å være i sin vanlige form - både i kroppen og truten, svarte Marcus Hellner da han fikk spørsmål om Northugs forsøk på å fyre opp den svensk-norske duellen foran søndagens verdenscupstafett.

Svenskene er nok hakket mer ivrig enn nordmennene på duellen mellom de to nasjonene. I hvert fall virker de svenske tabloidene å være det.

Torsdag ble Petter Northug utfordret av svenske Expressen, og han var ikke sen om å levere. Det er nordtrønderen sjelden.

- Skal Sverige vinne stafetten, må de i hvert fall bytte ut ankermannen (les: Marcus Hellner), sa Northug som selv er soleklar norsk ankermann.

På oppfølgingsspørsmålet om hvem svenskene i så fall burde stille opp med, svarte Northug: Gunde Svan.

Det er som kjent en stund siden Svan herjet som verst i skiløypene.

Forsiktig Hellner virket ikke like ivrig til å gå til «ordkrig» med Northug på dette tidspunktet som når det nærmer seg mesterskap.

- Vi får se hva vi kan gjøre i sporet, var Hellners rolige replikk da svenskene holdt sin pressekonferanse på Blue Radisson i Lillehammer fredag ettermiddag.

Hellner vet hva åpningshelgen i langrenn handler om. Han vant åpningsrennet både i 2008 og 2010. Begge steder på hjemmebane i Gällivare.

Det pussige er at de to seirene er de eneste 25-åringen har i verdenscupen hittil i karrieren.

Utfordrer Lørdag er han en av utfordrerne når verdenscupen starter med 15 kilometer fri teknikk på Natrudstilen ved Sjusjøen.

- Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde i Bruksvallarna sist helg. Treningen på snø denne uken har gjort godt. Det blir fint å komme i gang. Jeg har savnet konkurransene. Men jeg skulle gjerne ha vært mer på snø. I fjor var vi på snø i hele oktober, sa Hellner.

Svenskene har stor ambisjoner og forhåpninger foran åpningshelgen. I tillegg til Hellner har de kanskje et vel så stort håp i Daniel Richardsson. På en god dag kan kanskje Anders Södergren og Johan Olsson presentere seg også.

I kvinneklassen må svenskene sette sin lit til Charlotte Kalla.

(NTB)