Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Hellner har trent på å gå slalåmbakker hele karrieren. I dag kan det gi svensk pallplass

- Jeg tror jeg har en fordel.

ER GOD OPP BAKKEN: Marcus Hellner går for pallen i dag. År med trening i slalåmbakker gir ham en fordel, tror han. <br>Foto: Adam Ihse / NTB Scanpix
ER GOD OPP BAKKEN: Marcus Hellner går for pallen i dag. År med trening i slalåmbakker gir ham en fordel, tror han.
Foto: Adam Ihse / NTB Scanpix Vis mer

ALPE CERMIS (Dagbladet): Han har ikke dominert mediebildet så langt i Tour de Ski, men i dag har Marcus Hellner faktisk en reell sjanse til å ende på pallen når løperne avslutter touren med monsteretappen opp Alpe Cermis.

Det vil i så fall være fem år siden sist.

- Det er ofte i de klassiske løpene jeg har slitt med å henge med, og så har jeg hatt en sterk avslutning, forteller Hellner til Dagbladet.

I 2013 hadde han beste etappetid opp monsterbakken, og da duellen mot Petter Northug sto på som verst trente han knallhardt i en lokal slalåmbakke for å stå best rustet til å vinne på den siste dagen av touren.

- Ja, jeg gjør fortsatt det fra tid til annen. Og så er det mye motbakkeløping på sommeren. Man er nødt til å venne seg litt til den bakken, for det er en spesiell måte å gå på når det blir så brått så lenge. Det blir ikke feil å mentalt kjenne på det, innstille seg på hvordan det blir, sier Hellner.

- Hvor ofte har du trent i slalåmbakke i år?

- Det er ikke så veldig mye, men jeg har lagt inn noen økter. Egentlig er vel det der jeg har min styrke, så jeg hadde nok behøvd å trene mer på de andre tingene, ler han.

Nå har han holdt på med motbakkespesialisering i så mange år at han tror han skal ha en fordel i dag.

- Ja, det tror jeg. Og så er det sånn på akkurat denne siste etappen at det er så høyt syreopptak i kroppen og man trenger styrke. Det går liksom ikke å trylle fram det, men jeg har det der ganske naturlig.

Herrenes jaktstart går klokka 15.30 i dag. Her er topp ti før løpet:

1. Sergej Ustjugov

2. Martin Johnsrud Sundby +1.11,9

3. Dario Cologna +2.04,1

4. Matti Heikkinen +2.32,9

5. Mauice Manificat +2.34,6

6. Alex Harvey +2.42,5

7. Marcus Hellner +2.54,5

8. Simen Hegstad Krüger +3.51,3

9. Niklas Dyrhaug +4.36,6

10. Francesco De Fabiani +4.36,9

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media