Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hellner kan kopiere vill Northug-taktikk

Stockholm-sprint i studio kl. 14.

FORNÄDRINGEN: Slik markerte Petter Northug sin overlegenhet da han knuste Hellner og co. på ankeretappen i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORNÄDRINGEN: Slik markerte Petter Northug sin overlegenhet da han knuste Hellner og co. på ankeretappen i VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

• Langrennsstudio: Prolog fra kl. 14

(Dagbladet): Petter Northug ble slått på sprinten av Marcus Hellner i Holmenkollen-VM.

Den dagen oppsto begrepet Hellner-bakken, mens Northug etter sin revansj på stafetten døpte om området til Hellner-gropa.

Slottsprinten Etter samme stafett ble nordmannen stemplet som «en gris» på lufta i SVT. Men allerede på medaljeutdelingen samme sa 25-åringen til Dagbladet at han var trygg på en god mottakelse under v-cupen i Sverige.

- Jeg vet jeg har mange fans i Sverige, sa Petter.

I ettermiddag starter sesongens siste verdenscupdager med sprint inne i Stockholm sentrum, Slottsprinten, og fortsetter i Falun mot helgen.

Hellner tok sjetteplassen i fjor og ser på Northug som en skummel konkurrent - men ikke favoritt.

SMØREFRITT: Petter Northug staket seg rundt Slottssprinten i fjor, men klarte ikke å holde unna for Russlands Nikita Krijukov. Han tok likevel andreplassen foran Sveriges Emil Jönsson (t.h). Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX .
SMØREFRITT: Petter Northug staket seg rundt Slottssprinten i fjor, men klarte ikke å holde unna for Russlands Nikita Krijukov. Han tok likevel andreplassen foran Sveriges Emil Jönsson (t.h). Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX . Vis mer

- Det hadde vært fint å komme langt i år også, men Emil Jönsson er min favoritt, sier Hellner til nyhetsbyrået TT.

Farlig Northug Northug havnet på andreplass i forrige Stockholm-finale, da han ifølge NRK-ekspert Torgeir Bjørn var både «gæern og helt vill».

Hellner vurderer sterkt å kopiere nordmannens taktikk fra det løpet.

- Han blir farlig som vanlig. Forrige år kjørte han uten smørning og staket seg rundt. Og hvem vet, kanskje det blir et et alternativ for meg også denne gangen? Det kommer litt an på føret, men jeg er ikke like sterk som Petter til å stake, sier Hellner.

Både Northug og Hellner meldte forfall til Lathi-rennene siste helg. Northug sleit med luftveiene etter VM.

- Petter hadde litt rusk i forgasseren også under VM. Det er godt mulig det er noe han har dratt med seg videre, sa sportslig ansvarlig Vidar Løfshus forrige onsdag.

Frisk og uthvilt Hellner var mest sliten etter Oslo-VM.

- Jeg ville komme frisk og uthvilt til Stockholm og Falun i stedet. Jeg bestemte meg tidlig for å ikke konkurrere der. Jeg har følt meg litt sår i lufveiene etter VM, men det var ikke derfor jeg hoppet over Lathi. Jeg har kunnet trene bra, sier Hellner.

Hellners favoritt, sprintspesialist Jönsson, er også toppmotivert.

- Man vil gi full gass på hjemmebane, så jeg har lengtet etter dette rennet hele året.  Løypa skiller mye, med en virkelig tøff målgang. Derfor setter vi løpere pris på å gå her. Det er virkelig rettferdige forhold, det finnes ingenting å skylde på dersom det går dårlig, sier Jönsson til SVT.

SVENSK SEIER: Her rykket Markus Hellner fra Emil Jönsson, Petter Northug og Ola Vigen Hattestad i spinrtfinalen for herrer i Holmenkollen på VMs første løpsdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SVENSK SEIER: Her rykket Markus Hellner fra Emil Jönsson, Petter Northug og Ola Vigen Hattestad i spinrtfinalen for herrer i Holmenkollen på VMs første løpsdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling