Hellner mener Northug skulle fått strengere straff

- FIS tør ikke å følge reglene, sier svensken.

- DÅRLIG GJORT: - Det var dårlig gjort, han gikk jo over hele bredden, sier Marcus Hellner til Adresseavisen om Petter Northugs oppførsel i går. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix
- DÅRLIG GJORT: - Det var dårlig gjort, han gikk jo over hele bredden, sier Marcus Hellner til Adresseavisen om Petter Northugs oppførsel i går. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FIS vurderte å straffe Petter Northug langt strengere enn de faktisk gjorde etter gårsdagene etappe i Tour de Ski.

Northug ble fratatt de 15 bonussekundene han vant i en spurt i går etter å ha sperret sveitsiske Dario Cologna og svenske Marcus Hellner.

- Juryen vurderte to ulike straffer, enten den han fikk på 15 sekunder, eller at han skulle få samme tid som sistemann pluss et sekund, sier renndirektør Jürg Capol i FIS til Adresseavisen.

Det siste alternativet ville gitt Northug en straff på omkring fem minutter. Capol sier at juryen straffet nordmannen på eget initiativ, og før det kom protester fra andre nasjoner.

- Slikt gjør vi ikke Grunnen til at de falt ned på den mildeste reaksjonsformen, var at Northugs stenging av konkurrentene ikke fikk betydning for sluttresultatet, kun den innlagte spurten.

- Petter blokkerte de andre løperne, det så vi alle. Slikt gjør vi ikke i denne idretten. Vi skal følge regelverket, sier Capol.

Northug reagerte med å beskylde det internasjonale skiforbundet for å være partiske.

- De (FIS) har tydeligvis bestemt seg for at Dario Cologna skal vinne Tour de Ski. Jeg synes det er komisk at de tar fra meg sekundene etter å ha sett det på video, sa nordmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer