STJAL SHOWET: «Alle» snakket om Northug mot Hellner. Da dukket Martin Johnsrud Sundby og knuste begge - og alle andre - og vant  verdenscupåpningen i langrenn i Gällivare. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
STJAL SHOWET: «Alle» snakket om Northug mot Hellner. Da dukket Martin Johnsrud Sundby og knuste begge - og alle andre - og vant verdenscupåpningen i langrenn i Gällivare. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIXVis mer

Hellner mot Northug? Nei, dette ble Martin-show

Johnsrud Sundby vant sesongåpningen i Sverige.

(Dagbladet): Det har handlet mye om duellen mellom Petter Northug og Marcus Hellner i forkant av verdenscupåpningen i Gällivare.

Hellner kom riktignok på pallen på hjemmebane, men det var Martin Johnsrud Sundby som vant dagens 15-kilometer fristil. Northug endte på sjuendeplass.

Sundby startet bra, men fornuftig. Etter fem kilometer var han i tet for første gang. Deretter økte han avstanden til konkurrentene på alle mellomtider til han var i mål 8,9 sekunder foran Aleksej Poltaranin fra Kazakhstan.

- Det er en god følelse jeg har inni meg nå. Det er mye hardt arbeid som har gitt seg betalt i en konkurranse i verdenscupen, sier Johnsrud Sundby til NRK.

For at Martin Johnsrud Sundby skulle vinne et verdenscuprenn i fristil, er ingen selvfølge.

- Jeg hadde ikke trodd det, og heller ikke så mange andre. Derfor har jeg hatt fokus på skøyting de siste to årene.

Hjemmehåpet Marcus Hellner gikk inn til tredjeplass på skistadion i Gällivare som er oppkalt etter ham selv - Hellnerstadion.

- Det finnes mange andre sterke navn enn Petter, så jeg er ikke så overrasket over at det ble en annen nordmann, sier Marcus Hellner til NRK.

Svensken var ellers godt fornøyd med tredjeplass i vinterens første verdenscuprenn.

Sjur Røthe ble nest beste nordmann på femteplass.

Petter Northug kjempet i teten til omtrent halvgått løp, men derfra og inn tapte han mye til Johnsrud Sundby og gikk til slutt i mål til sjuendeplass.