INGEN SEIER PÅ 66 LØP:  Svenske Marcus Hellner og Charlotte Kalla har ikke innfridd individuelt så langt i VM. Selv om begge tok sølv på sprintstafetten, så holder det ikke i Sverige, som venter på å få sitt første gull. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix / Reuters / Christian Hartmann
INGEN SEIER PÅ 66 LØP: Svenske Marcus Hellner og Charlotte Kalla har ikke innfridd individuelt så langt i VM. Selv om begge tok sølv på sprintstafetten, så holder det ikke i Sverige, som venter på å få sitt første gull. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix / Reuters / Christian HartmannVis mer

Hellner og Kalla har bare én seier på 66 løp

Nå har svenskene gitt opp gullhåpene.

(Dagbladet): Foran VM var Marcus Hellner og Charlotte Kalla de største svenske gullhåpene.

I dag endte Kalla på en skuffende 7. plass på 10 kilomter fri teknikk, som er hennes favorittdistanse. Heller ikke Marcus Hellner har innfridd så langt, med en 8. plass på 30 kilometer skiathlon.

Til tross for at de begge tok sølv i sprintstafetten søndag, så er ikke svenskene fornøyde. De vil ha individuelle gullmedaljer.
- Hvem husker vel et sølv, spør journalist Robert Laul i Aftonbladet.

Bare én seier Og nå skrinlegger den svenske avisen Aftonbladet gullhåpet som ennå finnes, i alle fall med tanke på Calla og Hellners sjanser.

For statistisk vinner de ikke så ofte.

På 66 verdenscupløp har svenskeduoen bare tatt én seier.

I tillegg har Marcus Hellner et gull på sprinten fra Oslo-VM i 2011.

Kalla uten seier siden 2010 I følge avisen har ikke Charlotte kalla vunnet et individuelt renn i verdenscupen siden gullet på favorittdistansen under OL i 2010. Marcus Hellner har vunnet ett løp siden OL i Vancouver, i Gällivare i november i 2010.

Avisen sammenligner svenskeduoen med Norges fremste duo - Petter Northug og Marit Bjørgen. De to har tilsammen tatt hele 34 verdenscupseiere siden OL i 2010, hvorav Bjørgen har tatt 26 og Northug åtte.

I følge 75 prosent av de som har avgitt sin stemme hos den svenske avisen er enige - det er ikke lenger håp om gull for våre naboer.

Som en liten bonus avslørte Sjur Røthe at han har troen på at svenske Johan Olsson kan ta seieren på herrenes 15 kilometer fri teknikk i morgen.

Og han har tatt fire verdenscupseiere siden OL i Vancouver.