Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingsaken

Hellner om Johaug:
- Sykt klønete. Hun fortjener å bli straffet

- Hun har fått et ulovlig middel i seg. 

FÅR EN AVGJØRELSE: Therese Johaug må møte i CAS denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet 
FÅR EN AVGJØRELSE: Therese Johaug må møte i CAS denne uka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag møter Therese Johaug (28) i Idrettens voldgiftsrett - CAS - i Sveits. Der kan dopingdommen på 13 måneders utestengelse bli redusert eller forlenget. Eller hun kan i beste fall bli frikjent.

Den svenske langrennsløperen Marcus Hellner (31) forteller i et intervju med avisa Norrländska Socialdemokraten (NSD) at han synes synd på Johaug.

- Jeg synes synd på henne og tror på historien hennes om at det var en glipp. Det er veldig synd og ulykksalig. Samtidig har hun hatt et ulovlig middel i seg og fortjener å bli straffet, sier Hellner.

- Det må være et mareritt for henne, men jeg synes det er sykt klønete. Både av henne og legen. Jeg tror ikke det ville skjedd oss i Sverige.

TRENER HARDT: Therese Johaug har trent hardt i perioden hun er utestengt. Her sammen med trener  Pål Gunnar Mikkelsplass på Sjusjøen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug 
TRENER HARDT: Therese Johaug har trent hardt i perioden hun er utestengt. Her sammen med trener  Pål Gunnar Mikkelsplass på Sjusjøen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug  Vis mer

Clostebol

Therese Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol i september i fjor. Hun brukte kremen Trofodermin mot såre lepper.

Med nåværende dom er hun utestengt fram til 18. november i år. I verste fall kan hun gå glipp av vinterens OL.

Johaug møter i CAS etter at Det internasjonale skiforbundet FIS anket dommen fra Norges Idrettsforbund.

- Livet går videre

Til NTB sa Johaug for noen dager siden:

- Jeg har vel lært i denne perioden her at livet går videre. Og jeg er frisk, jeg har friske folk rundt meg, jeg har ikke mistet noen. Det er det viktigste.

Hun prøver å se positivt på livet.

- Jeg merker at jeg ser ting på litt andre måter. Jeg ser at toppidretten ikke er hele livet mitt, slik jeg kanskje har følt i enkelte perioder før. Jeg tror jeg kommer styrket ut av dette psykisk også. At jeg lærer å takle ting på litt andre måter når man kommer opp i vanskelige situasjoner seinere i livet.

MENER STRAFF ER RIKTIG: Marcus Hellner tror på Johaugs historie, men påpeker at hun er tatt med et ulovlig stoff i kroppen. Det må hun straffes for, synes svensken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MENER STRAFF ER RIKTIG: Marcus Hellner tror på Johaugs historie, men påpeker at hun er tatt med et ulovlig stoff i kroppen. Det må hun straffes for, synes svensken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart