AVVISER AT HAN GIKK STYGT PÅ OPPLØPET: -  Jeg var kanskje litt aggressiv, men jeg var først rundt svingen og først inn i korridoren, sier Sjur Røthe. Her gratuleres han av Eldar Rønning.  
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AVVISER AT HAN GIKK STYGT PÅ OPPLØPET: - Jeg var kanskje litt aggressiv, men jeg var først rundt svingen og først inn i korridoren, sier Sjur Røthe. Her gratuleres han av Eldar Rønning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Hellner sint på Røthes stafettavslutning

- Jeg merket at han hadde større fart, sier nordmannen.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Sjur Røthe spurtslo Marcus Hellner og tok hjem nok en norsk stafettseier i franske La Clusaz i dag.

Røthe kom først inn på stadion og så ut til å presse Hellner ut til siden da han valgte spor i spurten.

Med den manøveren klarte aldri Hellner å komme seg forbi nordmannen, og ble nødt til å nøye seg med andreplassen i denne verdenscupstafetten.

Gjorde ikke noe galt
De svenske tv-kommentatorene mente Norge og Røthe måtte diskes etter manøveren, men Hellner er ikke enig i det.

- Nei, han gjorde jo ikke noe galt etter regelboka, sier en skuffet og oppgitt svenske til Dagbladet.

- Men jeg ble hindret og mistet all farta. Jeg kom bakfra i større fart, og du kan jo bare se på bildene hva som skjer, fortsetter han.

Til tross for at Hellner ikke er enig i at Røthe gjorde noe galt, leverte svenskene inn en protest mot Røthe umiddelbart etter løpet. Den protesten skal ha blitt avvist av juryen like umiddelbart.

Briljant
I den norske leiren var stemningen en helt annen. Briljant taktisk og helt perfekt var noen av de norske beskrivelsene av Røthes avslutning.

UTMANØVRERT: Marcus Hellner klarte ikke slå Sjur Røthe i spurten på dagens stafett i La Clusaz, og mente Røthe sperret ham på oppløpet..
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTMANØVRERT: Marcus Hellner klarte ikke slå Sjur Røthe i spurten på dagens stafett i La Clusaz, og mente Røthe sperret ham på oppløpet.. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Selv var hovedpersonen godt fornøyd med avslutningen sin.

- Jeg pleier ikke være stygg i feltet, og her var jeg kanskje litt aggressiv, men jeg var først rundt svingen og først inn i korridoren. Marcus hadde valget om han ville være først inn han også, og hadde han valgt det hade han kunne velge korridor først, sier Røthe til Dagbladet.

- Hellner mener han han hadde større fart enn deg og at du stengte ham, så du han ikke komme?

- Det blir feil å si at jeg ikke merket at han hadde høyere fart, jeg så at han kom. Men nå får vi heller ta en ny duell senere, jeg regner med at vi får flere muligheter i en spurt.