Hellner slakter arrangøren

Får støtte av den norske landslagssjefen.

(Dagbladet): Der Johan Olsson forberedte seg på å høre «Du gamla, du fria», var det en svært skuffet landsmann som ble intervjuet av pressen i målområdet.

Marcus Hellner slaktet løypa og arrangøren for at de ikke saltet hele løypa før start. Arrangøren valgte å salte kun 400 meter.

TUNGT: Marcus Hellner var svært misfornøyd etter den bitre fjerdeplassen. Foto: Bjørn Langsem
TUNGT: Marcus Hellner var svært misfornøyd etter den bitre fjerdeplassen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det forsto ikke Hellner.  

- Det er helt uforståelig. Det var bra det lille partiet som var saltet, men ellers var det løst, og man tråkket bare gjennom. Det var en miss av arrangøren, sa en tydelig skuffet Hellner til NRK.

- Selvsagt er jeg glad på Johans vegne, men det er klart det var en fordel for ham å starte tidlig.

29-åringen fortsatte kritikken i et intervju vist på SVT.

- Så klart er jeg misfornøyd. Det er trist når det er så nære. De dreit i å salte hele løypa, det gir ingen mening at det var sånt, sa Hellner til den svenske statskanalen.

15-kilometeren var svenskens store høydepunkt denne sesongen. Det var på grunn av denne ettermiddagen på Lugnet skistadion i Falun at Hellner valgte å stå over Tour de Ski.

Men det endte med den sure fjerdeplassen.

- Jeg kriger hele veien, men det er kjedelig å bli fjerdemann. Det er liksom for nærme medaljene. 

Hellner fikk støtte av den norske landslagssjefen Trond Nystad. Også han var kritisk til at arrangøren ikke saltet hele løypa, men bare den ene motbakken. 

Er du enig med Marcus Hellner?

- Ja, dessverre ble det sånn at de som kom på sene startnummer ikke hadde noen mulighet mot dem på tidlig startnummer, svarte Nystad til NRK.

Petter Northug er også en løper som foretrekker faste løyper, og det var tydelig at han var sjanseløs på medaljekampen der han roet ned på de siste 7,5 kilometerne.

Da NRK konfronterte ham med kritikken hans svenske rival rettet mot arrangøren, spøkte han den bort.

- Jeg trives på løst føre, så for min del burde det vært løsere. Hadde det vært enda løsere, hadde vi gått gjennom ned til bakken og fått skikkelig tak. Vi må satse på varmere vær og sol, da får jeg føret mitt, sa Northug.