Hellner strøk til skogs etter fiaskorennet

- Hvis ikke hadde jeg sagt mye dumt til dere, sier han.

FRA ANDRE TIL ELLEVTE: Marcus Hellner falt fra andre til ellevteplass på dagens Tour de Ski-etappe. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FRA ANDRE TIL ELLEVTE: Marcus Hellner falt fra andre til ellevteplass på dagens Tour de Ski-etappe. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

(Dagbladet): Petter Northug var suveren på dagens klassiske fellesstart i Val di Fiemme.

Like bra gikk det ikke for Marcus Hellner.

Svensken falt lenger og lenger bak, tapte sekund på sekund og gikk i mål drøye to minutter etter Petter Northug og Dario Cologna. Han var nummer to før rennet. Nå er han på ellevteplass, fire minutter bak Dario Cologna.

Tungt Hellner forlot arenaen slukøret for å være i fred. Ikke engang den svenske landslagsledelsen visste hvor han ble av. Etter å ha gått seg en kort skitur kom han tilbake for å snakke litt med pressen.

- Det er litt tungt når man har gjort seks gode løp. Man er med der i toppen og kjenner en har noe å slåss for, men så skjærer det sig like før mål på en måte. Det er tung, sa Hellner etter dagens etappe ifølge Expressen.

- Man må bare smelte skuffelsen og være litt for seg selv. Det er kanskje like greit, hvis ikke sier man så mange dumme ting til dere, sier han.

Småirritert Han mener dårlige ski ødela mye for ham i dag, og han vet godt at han må gå ett av sitt livs løp opp slalåmbakken i morgen for å berge en pallplass.

- Det er langt opp til pallen, men en får bare se litt på tidene og forsøke å ta de plasseringene som kan gå. Man gir aldri opp, man kjører så lenge det holder, sier han.

SUVEREN: Petter Northug var suveren på dagens etappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUVEREN: Petter Northug var suveren på dagens etappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Så du skal gå i morgen? spurte en journalist.

- Ja, selvfølgelig skal jeg det.

- Det er jo ikke selvfølgelig det. Det er andre som har hoppet av som har hatt bedre plassering enn du.

- Ja, det er vel sånne som deg, svarte Hellner litt småirrtert ifølge Expressen.