Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Hellner til Dagbladet: - Martin har forandret sporten på en måte som passer meg bra

Liker at det går fort-fortere-fortest. 

NY DUELL: Marcus Hellner er forberedt på at Martin Johnsrud Sundby åpner i rakettfart på dagens duathlon - for så å øke underveis. Svensken er glad for at fellesstartene i langrenn har fått denne formen, og er innstilt på å henge på Sundby så lenge det går. Helst helt til mål. Arkivfoto: NTB Scanpix
NY DUELL: Marcus Hellner er forberedt på at Martin Johnsrud Sundby åpner i rakettfart på dagens duathlon - for så å øke underveis. Svensken er glad for at fellesstartene i langrenn har fått denne formen, og er innstilt på å henge på Sundby så lenge det går. Helst helt til mål. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Marcus Hellner (31) er en av outsiderne på duathlon-distansen. Svensken har vist snev av gammel storhet i vinter, og vet med seg selv om han kan hevde seg - om han har den såkalte «dagen».

- Det har vært mye opp og ned, men har jeg en god dag er jeg innstilt på å være med, sier han til Dagbladet.

Og, han er forberedt på et nærmest umenneskelig kjør.

- Ja, langrenn har jo blitt sånn nå. Fellesstartene er mer som individuell start, det gås skikkelig fort fra start, og så øker tempoet enda mer mot slutten.

Takker Sundby

- Hva synes du om det?

- For meg er det fint. Jeg er jo ingen stor spurter, og jeg liker den løpsformen Martin Johnsrud Syndby har vært med på å innføre mye bedre enn at det går lureløp i 29 kilometer for så å avgjøre det hele i en spurt, som det gjerne ble til for noen år siden.

- Martin har innført dette, sier du?

- Han har hatt stor innvirkning på at fellesstartene i langrenn har endret karakter. Det er det ingen tvil om.

- Du regner med et slikt løp i dag også?

- Ja, det er jeg helt sikker på at det blir. Det blir et kjør fra start, det gjelder bare å være med. Det tror jeg at jeg kan om alt stemmer, sier Marcus Hellner.

- Hvem vinner en spurt av deg og Martin Johnsrud Sundby?

- Ha-ha, si det. Vi er vel ikke de aller hvasseste noen av oss. Det kunne jo blitt spennende.

BURGER OG MUSIKK: Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe koste seg med burgere etter søndagens jaktstart i fri teknikk. - Det gjorde underverket, sier Tour de Ski-lederen til Dagbladet. Video: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Må ha fart

- Er det et ønskescenario?

- Nja, poenget er vel at vi må gå såpass fort underveis at vi blir kvitt flest mulig av de riktig gode spurterne som Sergej Ustjugov og Finn Hågen Krogh.

DRØMMER OM GULL: Marcus Hellner. Foto: Bjørn Langsem
DRØMMER OM GULL: Marcus Hellner. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Er du villig til å gjøre din del av den jobben, eller blir det Martin som må sette fart?

- Nei, men om en interessert i høy fart så må en jo gjøre en jobb for det. Vi får se hvordan kroppen kjennes.

- Jeg er i alle fall forberedt på en vill fart helt fra start, sier Hellner.

Kalla mot Bjørgen

Også Charlotte Kalla er i utfordrerposisjon.

Sist helg fikk Kalla en stor opptur da hun ble nummer to på den klassiske 10-kilometeren i Otäpää. Et stort lyspunkt og solid påfyll av selvtillit for den svenske langrenns-yndlingen.

Det var bare det at Marit Bjørgen var så uhorvelig langt foran, nesten et halvt minutt.

- Ja, hun var overlegen, virkelig, sier Kalla.

SYK: Som småbarnsmor er Marit Bjørgen mer utsatt for sykdom enn tidligere. Hun har likevel ingen planer om å skjerme seg, hverken nå eller frem mot VM. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er råsterk

- Men hva gjør det med deg at Marit er så suveren, er det en utfordring, eller er det demotiverende?

- Hun er råsterk, jeg har all mulig respekt for det hun gjør og måten hun har kommet tilbake på etter fødselen. Men jeg frykter henne ikke. Jeg føler meg ikke slått før start, om det er det du lurer på.

- Ja, jeg lurer litt på det?

- Men, sånn er det altså ikke. Det går ikke an å tenke sånn. Jeg skal være på med så lenge jeg kan jeg, og med den utviklingen jeg har hatt i det siste, håper jeg det kan være ganske lenge, sier Charlotte Kalla til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media