Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hellner tok et par øl, og vi så jo alle hvordan det gikk

Derfor var Petter best i VM.

Oslo, 20110512. Petter Northug på BI, holder foredrag i Vi Menn regi.
Bildetekst:
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20110512. Petter Northug på BI, holder foredrag i Vi Menn regi. Bildetekst: Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

NYDALEN (Dagbladet): Petter Northug debuterte i kveld som foredragsholder, foran 600 mennesker på BI i Oslo.

I halvannen time snakket en beskjeden Northug med Vi Menn-journalist Thorkild Gundersen om forberedelsene til VM i Oslo og Petters etter hvert så kjente oppskrift for suksess.

Northug og Gundersen fortalte blant annet om fjorårets poker-tur til Las Vegas der ski-kongen var for å spille poker og trene. Gundersen fortalte om en episode 4. juli - amerikanernes nasjonaldag - da reisefølget var på toppen av hotellet for å se på feiringene på «The Strip».

Mens de andre fulgte folkefesten fra hotellet hadde Northug pakket seg under dyna på hotellrommet. Fra 1. mai tenkte Northug kun på én ting: VM i Holmenkollen, og prioriterte derfor knallhardt på riktig kosthold, hvile og trening.

- Det var helt naturlig for meg å prioritere slik. Jeg hadde lyst til å gjøre det bra, og da er det ofte de bittesmå tingene som avgjør. Derfor holder jeg meg unna alkohol. Vi hadde også en rulleskiøkt dagen derpå som jeg ville vært uthvilt til, sa Northug.

KNALLHARD ØKT: I den stekende ørkenvarmen utenfor Las Vegas trente Petter Northug og Marcus Hellner på rulleski da Vi Menn inviterte dem begge til pokerturnering i fjor.
Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KNALLHARD ØKT: I den stekende ørkenvarmen utenfor Las Vegas trente Petter Northug og Marcus Hellner på rulleski da Vi Menn inviterte dem begge til pokerturnering i fjor. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

- Marcus Hellner tok imidlertid noen øl, og vi så jo alle hvordan det gikk i Holmenkollen, sa Gundersen til stor latter blant de mange fremmøtte.

Flytter ikke Det kom også frem i løpet av foredraget at Northug hadde skrinlagt planene om å flytte utenlands for å få flere døgn i høyden i sesongene frem mot OL i Sotsji i 2014.

- Skal jeg prestere optimalt i Sotsji, må jeg begynne å forberede meg allerede neste år. Noe annet kan fort bli altfor seint, sa Northug til Dagbladet tidligere i år.

Etter foredraget fortalte pappa og manager John Northug at de hadde kommet frem til at Petter ikke ville spare så mange reisedøgn som først antatt ettersom landslagets høydesamlinger var spredt utover Europa.

I steden utvider Northug med en eller to høydesamlinger de kommende sesongene.

Northug blir boende i Meråker utover høsten for å være i nærheten av familien.

MANGE FREMMØTTE: Northug ble sittende etter foredraget for å signere bøker. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MANGE FREMMØTTE: Northug ble sittende etter foredraget for å signere bøker. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Der kan jeg trene og ha det artig sammen med brødrene mine, sa en sliten Northug torsdag kveld.

Vasaloppet Kommende sesong vil Tour de Ski bli hovedmålet for Northug. Det kan også være aktuelt å gå Vasaloppet.

- Det er ikke helt spikret ennå, men vi tenker i de baner ja, sa John Northug til NTB.

Lørdag skal hele familien Northug delta i Holmenkollstaffeten, og Petter skal også delta i motbakkeløpet i Besserud før neste landslagssamling, fortalte John Northug til Dagbladet.

FOREDRAG-DEBUT: Northug fortalte om sesongen i samtale med Thorkild Gundersen torsdag kveld. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FOREDRAG-DEBUT: Northug fortalte om sesongen i samtale med Thorkild Gundersen torsdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media