Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hellner var pissredd før start

Svensken hevder han aldri var redd for Petter.

FIKK ALDRI SPURTE MOT HELLNER: Petter Northug gjorde et tappert forsøk på å ta igjen svensken, men utgangspunktet han fikk av lagkameratene var rett og slett for dårlig. - Når vi går ut sammen blir det jo ikke noen kamp, sier Petter.

Foto:ARNT E. FOLVIK
FIKK ALDRI SPURTE MOT HELLNER: Petter Northug gjorde et tappert forsøk på å ta igjen svensken, men utgangspunktet han fikk av lagkameratene var rett og slett for dårlig. - Når vi går ut sammen blir det jo ikke noen kamp, sier Petter. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (WHISTLER): Ingen kan si at Petter Northug ikke ga det et helhjertet forsøk:

Til tross for at han ble sendt ut på sisterunden hele 34 sekunder bak Sverige i tet, var det ikke snakk om å gi opp gullet uten kamp. Og som han gikk:

Etter noen få kilometere hadde Petter nesten halvert forspranget til Marcus Hellner - og på svensk TV ble han konsekvent omtalt som den «store, stygge ulven».

Men idet Norge begynte å øyne håpet økte Hellner takten, parkerte Tsjekkia og Frankrike og levnet Northug null sjanse på gullet.

På pressekonferansen hevdet Sveriges ankermann at han aldri var stresset.

- Jeg visste at forspranget ville være nok. Jeg taper aldri 34 sekunder på så kort tid. På førsterunden tok jeg det litt rolig, så kjørte jeg på den neste. De gjorde en bra jobb bak meg, men i dag var jeg sterkere, sa Hellner.

LANGT NEDE: Lars Berger legger armen rundt Odd-Bjørn Hjelmeset idet Marcus Hellner kommer inn på stadion i ensom majestet. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
LANGT NEDE: Lars Berger legger armen rundt Odd-Bjørn Hjelmeset idet Marcus Hellner kommer inn på stadion i ensom majestet. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer

Overfor SVT sa han at han «kjente på seg at Northug godt kunne få 15 sekunder».

Hadde tatt ham med Angerers hjelp
- Tror du noe på at han ikke var redd, Petter?

- Han var nok ikke redd når han hadde det utgangspunktet. Han var sikkert jævla lettet da han så hvilken luke han hadde. Men før starten var han sikkert pissredd, sier Northug til Dagbladet.

Han leverte en etappetid som var 21,6 sekunder raskere enn Hellner. Og Northug tror det kunne sett helt annerledes ut om bare Tobias Angerer hadde hatt en bedre dag.

- Hvis Angerer hadde hatt en bedre dag og vært like pigg som på duathlon, så tror jeg vi kunne tatt ham igjen.

- Hva sa dere til hverandre?

BLE IKKE STRESSET: Marcus Hellner sier han tenkte at han kunne gi Northug 15 sekunder. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
BLE IKKE STRESSET: Marcus Hellner sier han tenkte at han kunne gi Northug 15 sekunder. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi sa bare at nå må vi jobbe sammen om vi skal ha sjanse på medalje, begge var enige om det. Vi visste at det bare var å drite i han ene finnen, og at vi måtte gå for oss selv.

- Når skjønte du at Angerer ikke hadde dagen?

- I den første bakken, dessverre.

- Jeg sier bare fakta
Og dessverre får vi aldri svar på hva som ville skjedd om det norske laget hadde greid å gi Petter et bedre utgangspunkt. Men selv er han selvsagt ikke i tvil.

- Når vi går ut sammen blir det jo ikke noen kamp. Men så lenge Sverige har mange sekunder har de gjort jobben sin. Det var sikkert planen deres, å gå fra oss på sisteetappen, sier Northug.

- IKKE KAXIG: Bare fakta, svarte Petter på spørsmålet fra den svenske Expressen-journalisten til venstre. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
- IKKE KAXIG: Bare fakta, svarte Petter på spørsmålet fra den svenske Expressen-journalisten til venstre. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer

En journalist fra Expressen ville vite om at at han var så «kaxig» var noe som kunne slå tilbake på ham selv.

- Jeg sier bare fakta. Det er ikke noe kaxig med det, det er bare faktaopplysninger, svarer Petter.

- Er det verre at Sverige vinner stafetten enn om for eksempel Tyskland hadde gjort det?

- Det føles verre, jeg må innrømme det.

Med ett gull, ett sølv og en bronse kan ingen si at han ikke kan dra fra OL med hodet høyt hevet. Men han har en siste sjanse til å skaffe seg et individuelt gull - på søndagens femmil:

- OL har vært bra med tre medaljer, en av dem gull. Men selv om det har vært bra er jeg fortsatt ikke mett. Jeg er sulten på å kjempe om medaljer på søndag også, ellers ville jeg ikke stilt til start, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!