Hellner vil fjerne rennet han knuste Northug i

Liker best å kjempe mot klokka.

VANT 30 KM I OL: Marcus Hellner gikk inn til et suverent OL-gull på 2 x 15 km i Vancouver. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
VANT 30 KM I OL: Marcus Hellner gikk inn til et suverent OL-gull på 2 x 15 km i Vancouver. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

|||Marcus Hellner vant gullet i skiatlon under OL i Vancouver sist vinter, men nå går svensken hardt ut mot denne øvelsen.

- Det gjør meg ingenting om denne øvelsen forsvinner, for jeg har egentlig aldri likt den. Denne holdningen endrer jeg ikke selv om jeg vant OL-gull i grenen i Vancouver, sier han til avisen Norrländska Socialdemokraten.

- Rennene i skiatlon er kjedelige, og det skjer ingen verdens ting før på den siste kilometeren, legger han til.

Men det er ikke bare skiatlon Hellner synes er kjedelig. Han gir også uttrykk for at han ikke liker den dominerende stillingen fellesstartene har fått i verdenscupen.

- Jeg er kanskje litt dum som ikke synes fellesstartene er bra, for jeg har jo hatt mange triumfer i den konkurranseformen, men jeg er ærlig, og jeg liker ikke fellesstartene så godt. Da jeg var liten kjempet jeg mot klokka. Da slapp jeg all knuffingen og dyttingen.

- Derfor mener jeg det er trist at det ikke er flere individuelle løp i verdenscupen. Problemet er at det hele tiden skal gjøres forandringer. Innimellom synes jeg det går litt vel fort i svingene på det området, sier den svenske storløperen.

(NTB-TT)